Samsun’da deprem olacağı söylentilerine Valilik’ten açıklama

Samsun Valiliği, sosyal medyada dolaşan “Samsun’da bir saat içerisinde 6,3 şiddetinde deprem olacak” şeklindeki ses kaydına yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, “Kasıtlı ya da kasıtsız olarak paylaşılan asılsız bilgilere itibar etmemeleri ve doğru bilgi için resmî kaynakları takip etmeleri büyük önem arz etmektedir” dedi.

featured

Sosyal medyada “Samsun’da bir saat içerisinde 6,3 şiddetinde deprem olacak” şeklindeki ses kaydı kısa sürede yayıldı. Samsun Valiliği, sosyal medya hesaplarından ses kaydına yönelik açıklama yaptı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Saat 13.24’te Elbistan merkezli meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremden ilimiz de etkilenmiş olup, şu ana kadar bildirilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamakla birlikte tüm ekiplerimiz tarama çalışmalarını sürdürmektedir ve ilimiz genelinde eğitim-öğretime bugün öğleden sonra ara verilmiştir. Vatandaşlarımızın, Samsun’da 1 saat içerisinde deprem beklendiği şeklinde yayılan art niyetli haber gibi sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda kasıtlı ya da kasıtsız olarak paylaşılan asılsız bilgilere itibar etmemeleri ve doğru bilgi için resmî kaynakları takip etmeleri büyük önem arz etmektedir.”

VAN VALİLİĞİNDEN UYARI

Van Valiliği, sosyal medya hesaplarından yapılan “kentte büyük bir deprem beklendiği”ne yönelik paylaşımlara itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

Benzer Haberler
aksaray-cami-deprem-ani
Aksaray’da deprem anı caminin güvenlik kameralarına böyle yansıdı! Tekbirlerle camiden çıktılar…
turkiye-deprem-fay-hatti
Türkiye’deki fay hatları nerede? Doğu Anadolu fay hattı nereden geçiyor? Türkiye deprem risk haritası
hatay-deprem
Türkiye’nin en büyük 2. depremi! Hatay’da kocaman bir mahalleyi enkaza çevirdi

Valilikten yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş’taki 7,7 büyüklüğünde deprem ve artçı sarsıntılardan dolayı Van’da büyük bir depremin beklendiği, bu nedenle deprem bölgesine giden arama kurtarma ekiplerinin geri çağrıldığı” şeklinde halk arasında ve sosyal medyada asılsız paylaşımların yapıldığı belirtildi.

Bu tür paylaşımlarla kamuoyunda paniğe yol açanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı aktarılan açıklamada, resmi merciler dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi gerektiği

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir