Salmonelle paniği büyüyor! İki ülkeden daha Kinder hamlesi

Türkiye’de de satışı yapılan Kinder Sürpriz’lerde bakteri kriziyle boğuşan Fransa’nın ardından Finlandiya ve Danimarka’da da alarm verildi. Kinder marka çikolatalarında salmonella salgınıyla bağ kurulmasının arkasından ürünlerin belirli partileri toplandı.

featured

Danimarka ve Finlandiya’daki gıda kurumları, İtalyan şirketi Ferrero’nun, ürünler ile salmonella salgını arasında bir bağlantı olduğu şüphesiyle Kinder çikolata ürünlerinin belirli partilerini geri çağırdığını bildirdi.

Danimarka Veterinerlik ve Gıda İdaresi ile Finlandiya Gıda Kurumundan yapılan açıklamada, Ferrero’nun, Kinder çikolata ürünlerini “salmonella” vakalarıyla muhtemel bağlantısı nedeniyle geri çağırdığı belirtildi.

10 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR ETKİLENİYOR

Çikolatadaki salmonella varlığının özellikle kritik olduğuna işaret edilen açıklamada, çikolatanın yüksek yağ içeriğinin, mide asidinden geçerken salmonella bakterileri için koruyucu bir faktör olacağı ifade edildi.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, çikolata ürünlerinin “olası enfeksiyon nedeni” olarak tanımlandığını ve çoğunlukla 10 yaşın altındaki çocukların etkilendiğini duyurdu. Avrupalı sağlık yetkilileri, 134 çocukta “hızla gelişen” salmonella salgınını araştırdıklarını kaydetti.

NELER OLMUŞTU?

Daha önce Belçika, Fransa, Almanya, İrlanda, Lüksemburg, İngiltere, İsveç ve Norveç’te de Kinder çikolata ürünlerinin belirli partileri geri çağrılmıştı.

İngiltere’de 63 çocuğa, Kinder Sürpriz yumurtalarıyla bağlantılı bir salgında salmonella bulaşmasının ardından Ferrero önlem olarak son kullanma tarihi 11 Temmuz-7 Ekim olan 2 parti yumurtayı geri çağırmıştı.

Salmonella paniği! Kinder Sürpriz yumurtalar toplatılıyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir