Trabzon yasta! Karadeniz’in müzik efsanesi Sait Uçar hayatını kaybetti

Karadeniz müziğinin usta ismi Sait Uçar hayatını kaybetti.

featured

Karadeniz ozanı kemençe sanatçısı Sait Uçar, bir süredir tedavi gördüğü hastalık nedeniyle yaşamını yitirdi. Sait Uçar’ın menajeri Naz Özcan açıklamasında “Çınarımız canımız Sait Uçar’ı kaybettik. Mekânı cennet olsun. Allah bizlere ve sevenleri sabır versin” dedi.

TRABZONSPOR’DAN SAİT UÇAR PAYLAŞIMI

Trabzonspor Kulübü de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Karadeniz ezgileriyle dertlendi, derdini anlattı; neşelendi, neşesini paylaştı. Bu dünyadan bir Sait Uçar geçti” ifadelerini kullandı.

SAİT UÇAR KİMDİR?

3 Nisan 1962 tarihinde Trabzon’un Maçka ilçesinde dünyaya gelen isim, 59 yaşındaydı. Karadeniz müziğinin önemli temsilcilerinden biri olarak bilinen Uçar, ilk ve orta öğrenimini Hamsiköy’de tamamlamıştır ve Trabzon Ticaret Lisesi’ni bitirmiştir. İstanbul Radyosu’nda başlayan müzik kariyerini Tütmezdi Bacaları isimli albümünü 1980 senesinde çıkararak sürdürmüştür.

https://twitter.com/kayraustaoglu/status/1491132291607035905?s=21

Yetenekli sanatçı Sait Uçar, orta okul sıralarında ilk bestesini yaparken 26 albümünde söz ve müzikler kendisine aittir. Sait Uçar kendi albümlerinin yanında pek çok Karadenizli şarkıcının albümüne de besteleriyle katkı vermiştir.

Sait Uçar

 

25 seneden uzun süre profesyonel olarak müzik kariyerini sürdürmekte olan Uçar, Karadeniz müziğinin unutulmaz isimleri arasına adını yazdırmayı başarmıştır.

SAİT UÇAR NEDEN ÖLDÜ?

Uçar, bir süredir yakalandığı kanser ile mücadele etmekteydi. 2021 yılında da son olarak bir ameliyat geçirmişti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir