Sahte hakim Zeliha Özdemir’den skandal üstüne skandal! SEGBİS’te yargılamaya bile katılmış

featured

Antalya’da yaşanan skandal olayda Zeliha Özdemir, ailesini ve eşini yıllar boyunca kandırdı. Aslında Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu olan Zeliha Özdemir, ailesine Hukuk Fakültesi’nden mezun olduğunu ve hakimliğe kadar yükseldiğini söyledi.

Bu sayede Cumhuriyet Savcısı Alper Tunçer ile kurduğu arkadaşlığı ilerletip evlenen savcının yalanı, eşinin yaptığı sorgulama sonucunda çıktı.

Antalya’ya geçici görevle HSK Müfettişi olarak görevlendirildiğini ancak çocuğunun hastalığı nedeniyle göreve başlayamadığı yalanını söyleyen Zeliha Özdemir, ‘gerçek bir hâkim’ gibi mesai yaptı, arkadaşlıklar kurdu. Bu sırada Cumhuriyet Savcısı Alper Tunçer ile kurduğu arkadaşlığı ilerletip savcı ile evlendi.

Yalanını eşi ortaya çıkardı

Evlenip Tunçer soy ismini de alan Özdemir, eşiyle yargı mevzuatını tartışıp birçok konuda istişarelerde dahi bulunuyordu. Ancak Zeliha Özdemir’in 4 yıl süren yalanı demir parmaklıklar ardından son buldu. 5 Nisan’da Antalya Havaalanı’nda sahte kimliğini çantasında bulamayınca polise gidip kayıp başvurusunda bile bulunan Zeliha Özdemir’in yalanını evlendiği savcı ortaya çıkardı.

Antalya’da film senaryolarını aratmayacak olay! Sahte hakim Zeliha Özdemir’i savcı kocası Alper Tunçer yakalattı

Savcının şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada Zeliha Özdemir, Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklanarak cezaevine konuldu. Tunçer ise sahte kimlikli boşanma davası açtı. Özdemir hakkında, “Resmi belgede sahtecilik ve kamu görevini usulsüz üstlenme” gibi suçlardan başlatılan soruşturma sürüyor.

“Ben de bu durumda rahatsızım”

Sabah’a konuşan Hâkim Zeliha Özdemir, “Durumu öğrenince hemen suç duyurusunda bulundum, soruşturma devam ediyor. Yargıya taşınan bir durum söz konusuyken konuşmam doğru olmaz. Bu olaydan dolayı ben de rahatsızlık duyuyorum” dedi. Cumhuriyet Savcısı Alper Tunçer’e ise ulaşılamadığı aktardı.

Yargılamaya bile katılmış

Öte yandan sahte hâkim Zeliha Özdemir’in hâkim kılığına girerek, cübbeli bir şekilde hâkim makamında oturarak, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kullanarak yapılan bir yargılamaya katıldığı ortaya çıktı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir