Sağlıkçılara şiddet olaylarını engellemek için hastanelerin girişlerine güvenlik sistemi kurulacak

Konya'da doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinin yankıları sürerken, Sağlık Bakanlığı da doktor ve personellere şiddet olaylarına hastanelerde yeni güvenlik uygulamasının hızla ülke geneline geçirileceğini duyurdu. Koca, tüm hastanelerin girişlerinde güvenlik sisteminin kurulacağını açıkladı.

featured

Türkiye genelindeki hastanelerde doktorlar ve sağlık personellerine karşı son dönemde artık şiddet olayları gündemde yerini korurken, son olarak Konya’da kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya, annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu bir kişi tarafından tabancayla burulacak öldürülmüştü.

Konya Şehir Hastanesi’nde dehşet! Güvenlik görevlisi Hacı Mehmet Akçay, doktor Ekrem Karakaya’yı öldürüp intihar etti…

BAKANLIK’TAN YENİ ADIM

Karakaya’nın ölümünün yankıları sürerken Sağlık Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Sağlık Bakanlığı’nın hastanelerde atacağı yeni güvenlik önlemleri ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Gaziantep’te doktora doktor şiddeti! Diş hekimi Atalay Gençel’i meslektaşı dövdü

TÜM HASTANELERİN GİRİŞLERİNE GÜVENLİK SİSTEMİ KURULACAK

Paylaşımında Bakan Koca, “Sağlık kurumlarımızın güvenliği için, giriş kapılarından başlayarak ivedilikle yapılacak işlerimiz var. Kapı Güvenlik Sistemleri kurularak, 24 hastanemizde daha, yeni güvenlik uygulamasına geçildi. Sistem, hızla ülke geneline yayılacak” ifadelerini kullandı.

Hastadan hemşireye şiddet: ‘Ne yapacağım? Vuruyorum!’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir