Sağlıkçılar, kendilerine “rüşvetçi” diyen Akit haber müdürü Murat Alan’ın peşini bırakmıyor!

featured

Genel Sağlık-İş, sağlık çalışanlarına yönelik “rüşvetçi” ithamında bulunan Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Genel Sağlık-İş adına Genel Başkan Zekiye Bacaksız’ın yaptığı suç duyurusunda; Alan’ın hakkını arayan sağlık çalışanlarının rüşvet istedikleri yönünde kullandığı ifadelerin açıkça halkı kin ve düşmanlığa tahrik edecek nitelikte olduğu, halka karşı sağlık çalışanlarını açık bir hedef haline getirdiği ifade edildi.

Zekiye Bacaksız’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan katıldığı televizyon programında, sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi yönündeki haklı taleplerini, onların ‘rüşvet’ istedikleri yönünde nitelendirmiş ve ‘rüşvetimi ver susayım’ ,’al rüşvetini git hastalara bak’ şeklinde sağlık çalışanlarını aşağılayıcı, küçük düşürücü, tahkir edici ifadeler kullanmıştır. Alan ‘rüşvet istiyorlar’ şeklindeki ifadelerle sağlık çalışanlarını hedef göstererek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir.

Bilindiği üzere ülkemizde sağlık çalışanlarına karşı şiddet eylemleri son zamanlarda artış göstermektedir. Sağlık çalışanlarına karşı şiddet eylemlerinin arttığı bu dönemde, televizyon ekranları aracılığı ile sağlık çalışanlarının ‘rüşvet istediği’ ve ‘ancak bu rüşvet karşılığı hastalara bakacakları’ yönünde asılsız ifadeler kullanması, halkı sağlık çalışanlarına karşı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmektedir. Alan’ın kullandığı bu ifadeler sağlık çalışanlarını halkın gözünde açık bir hedef haline getirmekte ve bu durum kamu güvenliği açısından da açık bir tehlike oluşturmaktadır.

Alan’ın canlı yayında kullandığı bu ifadelerin haber verme ve eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları şeklinde değerlendirilmesi kesinlikle mümkün değildir. Alan’ın hakkını arayan sağlık çalışanlarının rüşvet istedikleri yönünde kullandığı ifadeler açıkça halkı kin ve düşmanlığa tahrik edecek nitelikte olup, halka karşı sağlık çalışanlarını açık bir hedef haline getirmektedir.

Alan’ın sağlık çalışanlarını hedef alarak kullandığı bu ifadeler, sağlık çalışanlarını aşağılayıcı, küçük düşürücü, rencide edici, onların toplum nezdinde saygınlıklarına zarar verici niteliktedir. Bu sebeple Alan’ın bu ifadeleri TCK’nun 125/1. maddesinde düzenlenen “hakaret” suçunu oluşturmaktadır.

Alan hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak TCK’nun 216/1, 218, 125/1, 3-a, 4.  maddelerinde düzenlenen suçlar bakımından cezalandırılabilmesi için hakkında kamu davası açılması talebi ile Genel Sağlık-İş adına ve şahsım adına suç duyurusunda bulunduk.

Kaynak: Odatv.com

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir