Şafak Mahmutyazıcıoğlu davasında Seren Serengil için zorla getirilme kararı

Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetiyle ilgili davada tanıkların dinlenmesine devam edildi. Mahkeme önceki duruşmada hakkında zorla getirilme kararı çıkartılan ancak, duruşmaya katılmayan Seren Serengil ve diğer tanıklar hakkında zorla getirilme kararı çıkartılmasına karar verdi.

featured

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Şafak Mahmutyazıcıoğlu davasında  7 tutuklu sanık bulunduğu cezaevinden getirilirken, 5 tutuksuz sanık da hazır bulundu. Maktül Mahmutyazıcıoğlu’nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu ve taraf avukatları da duruşmaya katıldı.

‘BİR AN ŞAFAK’IN YERDE SÜRÜKLENDİĞİNİ GÖRDÜM’

Olay sırasında maktul Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile yemekte olduklarını belirten gazeteci Fatih Doğan, tanık olarak dinlendi.

Doğan, “Ben gazeteciyim, spor yazarıyım. Biz Şafak ile yemekteydik. Saat gece yarısı 12’yi geçmişti. Sonra masaya biri geldi. Davetsiz gelince ben arkadaşı sandım. Gelen kişi bir konumuz var, konuşalım dedi. Şafak’ta ‘Arkaya geç konuşalım. Sen geç geliyorum’ dedi. Şafak arka tarafa geçti. Benim oraya sırtım dönüktü. Sonra bir ses yükselmesi oldu. Bir anda bir patlama sesi geldi, ortalık karıştı. Ben ayağa kaktım. Biri ‘Yere yat’ diye bağırdı. Bir an Şafak’ın yerde sürüklendiğini gördüm” dedi. 
Benzer Haberler
Fg8450UWYAENloI
Ece Erken, Şafak Mahmutyazıcıoğlu davasında isyan etti: ‘Sanki eşim öldürülüp, yerlerde sürüklenmemiş gibi’
ece erken
Ece Erken Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun eski eşi Benan Kocadereli’den şikayetçi oldu!
Ekran görüntüsü 2022-08-16 190225
Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun katili Kadir Yasak mahkemede klişe bir bahanenin arkasına sığındı
ece erken şafak mahmutyazıcıoğlu benan kocadereli
Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun eski eşi Benan Kocadereli sessizliğini bozdu! Ece Erken’den ‘reddi miras’ tehdidi

Duruşmada olay anına ilişkin görüntüler izlendi.

‘7 SANİYELİK BİR OLAYDA BENDEN MANTIKLI HAREKET ETMEMİ BEKLEYEMEZSİNİZ’

Tutuklu sanık Ali Yasak, 65 bin liralık alacak iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Çoğu şey benim üzerimden tasarlanmış gibi gösteriliyor. Soyadımdan dolayı bana isnatlar var. Olaydan 5,5 ay önce evlendim.1,5 yıllık evliyim, 1 senedir cezaevindeyim. Görüntülerde de görülüyor. Ben olay yerine sonradan gittim. Olaydan haberim olsaydı, direk olarak oraya giderdim. Olay yerine gidiyorum, kardeşime sakin ol şeklinde el hareketi yapıyorum, ayırmaya çalışıyorum. 7 saniyelik bir olay. Benden bu süre içerisinde mantıklı hareket etmemi bekleyemezsiniz” dedi.

‘ECE HANIMIN ACISI BÜYÜK ANLIYORUM AMA GERÇEK ÖYLE DEĞİL’

Olayı yatıştırmak için müdahale ettiğini söyleyen sanık Yasak, “Ne yapabilirdim başka? Silah patlıyor. Niye sürükledim? 133 kilogram bir insanı oradan götürmemin ihtimali yok zaten. Kötü niyetim yok. Çekmemin rahmetlinin ölmesinde bir etkisi yok. Bana da mermi gelebilirdi. Suçlamalar bizim üstümüze atılıyor. Ece Hanımın acısı büyük, anlıyorum. Kendisi, benim eşim alkollü değildi, küfürbaz değildi gibi şeyler söylüyor. Allah rahmet etsin ama, sizin de gördünüz gerçek öyle değil. Maktul olmadığı bir insan gibi gösteriliyor” dedi.

Tutuklu sanıklardan Kadir Yasak da, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “Ben yaptığımı da, yapmadığımı da biliyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme, 7 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmaya katılmayan Seren Serengil ve diğer tanıklar hakkında zorla getirilme kararı çıkartılmasına karar verdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir