Sadio Mane’nin ümmeti duygulandıran fotoğrafı! Eline içki almadı…

İslamiyet'e gösterdiği hassasiyet ve mütevazılığıyla tanınan Bayern Münih'in dünyaca ünlü yıldızı Sadio Mane’nin ümmeti duygulandıran fotoğrafı sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor.

featured

Bayern Münih’in yıldız oyuncusu Sadio Mane, mütevazılığıyla dünyada en çok saygıyı hak eden futbolcuların arasında geliyor.

Futbol camiasında diğer isimlerin aksine lüks hayat düşkünü olmayan Mane, ülkesi Senegal’e sürekli yardım yapıyor.

YOKSUL HALKI İÇİN YAPTIKLARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Memleketinde tüm vatandaşların hizmetinde olacak bir hastane inşa eden yıldız futbolcu, Liverpool’da kazandığı Carabao Cup zaferinin ardından takım arkadaşları sevinirken, eline seccadesini alarak namazını kılmaya gitti.

“DİN BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ, BU NEDENLE ALKOLE DOKUNMAYACAĞIM”

Daha önce yaptığı açıklamalarda İslamiyet’in kendisi için çok önemli olduğu söyleyen Mane, “Din benim için çok önemli. Senegal’in yüzde 90’ı Müslüman’dır. Dinimin kurallarına uyuyorum. Günde 5 vakit namaz kılıyorum ve diğer kuralları da yaşamımda uyguluyorum. Bu nedenle alkole dokunmayacağım. İslam’ın kurallarına saygı duyuyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Sadio Mane üst üste ikinci kez Yılın Futbolcusu!

BİRAYI ELİNE ALMADI

Mane, bu kez de Bayern Münih’in gelenekselleşen biralı takım fotoğrafı için takım arkadaşlarıyla birlikte kameranın karşısına geçti.

İslamiyet’e verdiği önemle bilinen Mane, takım arkadaşlarının aksine birayı tutmadı.

Mane’nin inancına saygılı bu davranışı büyük takdir topladı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir