İran’daki sapık din adamından şok sözler: ‘Saçın beni tahrik edip özgürlüğümü kısıtlıyor’

Başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle polis tarafından önce dövülen, sonra da öldürülen Mahsa Amini’nin ardından olayların patlak verdiği İran’dan ilginç görüntüler gelmeye devam ediyor.

featured

Kadınların ayaklandığı ve başörtülerini çıkardığı İran’dan paylaşılan bir videoda, ‘’Saçın beni tahrip edip özgürlüğümü kısıtlıyor.’’ diyen sapık din adamına tepki yağdı.

Başı açık kadına tokat atan İranlının hazin sonu: Sokak ortasında linç edildi…

İran’daki protestolar gün geçtikçe farklı boyutlara ulaşıyor. Metroda, restoranlarda, sokaklarda, alışveriş merkezlerinde kadınlar artık başörtüsü takmayarak Mahsa Amini’nin ölümünü protesto ediyor.

İranlı kadının fotoğraflı ilginç protestosu! Çırılçıplak soyunup meme uçlarını bantla kapattı: Kağıda bakın ne yazdı?

Özgürlükleri için savaşan kadınlar, din adamlarının tacizine maruz kalıyor. Son olarak İran’dan paylaşılan bir videoda kendilerine ‘’başörtüsü tak’’ diyen din adamlarına kadınların tepkisi yer alıyor.

İşte o görüntüler:

 

‘’Saçın beni tahrik edip özgürlüğümü kısıtlıyor’’ diyen İranlıya gelen tepkiler de şöyle;

bizim yobazlara benziyorlar. ancak bizim yobazlar bu kadar ileri gidemiyorlar.

bu ülkede şeriat yönetimi isteyen bacılarımız var ya. hah işte siz gidin buraya . sizler gidin de ah bir mustafa kemalimiz olsaydı diyen o coğrafyanın mahsa amini leri taslanarak oldurulen farhunda lari gelsin.

ama senin saçtan tahrik olacak kadar aciz bir gavat olman bütün kadınların özgürlüğünü kısıtlıyor!

senin sakalın kadını tahrik etmiyor da kadının saçı seni neden tahrik ediyor? sonuçta ikisi de kıl değil mi? çok değil ülkemizin de 2 yıl içinde düşeceği durumun fragmanı bu video.

dünyadaki en büyük sıkıntı kimin kimle aynı ortamda yaşayacağına tamamen rastgeleliğin karar vermesi. avrupa’da yaşayıp doğru dürüst dışarı çıkmayan, “her tarafta günahkar var” diyen peçeli teyzeler iran’da yaşamalı, iran’daki “özgür yaşamak istiyorum” diyen insan da avrupa’da yaşamalıydı. isveç dünyanın en güzel ülkesidir demiyorum fakat örnek olması açısından bir isveç vatandaşı olmanız için tek gereken şey isveç’de doğmanız. şeriatçı bile olsanız isveç’de doğmuşsanız o ülkenin vatandaşı olmayı hak etmişsiniz demektir. diğer taraftan iran’da doğan ve sadece içinden geldiği gibi yaşamak isteyen, hayatı boyunca herhangi bir canlıya zarar vermeyecek bir insanı hiçbir ülke vatandaşlığına kolay kolay almıyor çünkü o iran’da doğdu. dünyadaki en büyük adaletsizlik işte budur. nasıl bir hayat yaşayacağınıza ülkeniz ve ailenizin karar veriyor olduğudur. acaba bir gün aynı görüşten olan insanların aynı ülkede yaşaması gerektiğini savunan bir dünya devrimi yaşanır mı?

tahrik olan yerlerini kesip atarsan sorun kalmaz. zira saçlar saklanır gözler dersin, gözler saklanır eller dersin, eller saklanır ayaklar dersin, hepsi saklansa bile bulursun bir şey. çünkü aklı s*kinde sapığın önde gidenisin. çözüm basit; kes kurtul. hepimiz kurtulalım.

bu ülkedeki herkes hele hele kadınlar mustafa kemal atatürk’e her an dua etmeli. “bön börönö sövmök zöröndö döğölöm söygö döymöm yötörlö” diyemezsin. seveceksin bu adamı. dünyada herkese duyduğun saygının bin katını duyacaksın. öylesi böylesi yok.

ahahahah özgürük düşmanı, dayatmacı, faşist zorbaların tavırları tüm dünyada aynı değil mi? adamlar kadınlara “başın açık dolaşmak istiyorsan yallah avrupa’ya” diyor ciddi ciddi. bizdeki başörtülü avına çıkmış cehape kadın kolları üyesi tipli kadınların “yallah arabistan’a, yallah iran’a” demesine benzemiyor mu bu olay? resmen onları gördüm videoda. sarık ve cübbe yerine boyalı sarı saçlar, kırmızı ojeler ve nemrut suratlar hayal edin, hah işte tıpkısının aynısı. tanım: iranlı bazı kişiler tarafından kullanılan ifade. bizdeki versiyonu da şeydi “türbanın türkiye cumhuriyetinin laikliğini kısıtlıyor” ahahahahah. nasıl yerin dibine gömdük ama bu rezil zihniyeti (kalp erdoğan kalp). adama minnet duymayacağımız tek bir şey bile mi olmaz yahu… videoda başörtülü kadınlar dövülmüyor. lütfen bir tarafınızdan element uydurmayın. üniversite kapılarında başörtülü joplayan zihniyetin temsilcileri başka türlüsünü hayal edemiyor sanırım.

duyan da hakikaten örtülü sanacak iran kadınlarını. ıran’da takılan örtü “dini” değil “siyasi ve örfidir” dahası bir zamanlar da bu örtü için “devrim” yapılmıştı. rüzgar nereden eserse devrim de oradan geliyor sanırım.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir