Emniyet İmamı yine coştu! ‘FETÖ’cü yapılanma yok” raporunu hazırlayan Sabri Uzun’dan, CHP’nin kanalında devlete iftira

"FETÖ propagandası yapmak" ve "örgüte bilerek ve isteyerek yardım" suçlarından yargılanan ve 'Emniyet içinde FETÖ'cü yapılanma yok' raporunu hazırlayan Sabri Uzun'un kovulduğu Türk Emniyet Teşkilatı'na olan kini bitmiyor. CHP'nin fonladığı Halk TV'de iftiralarına devam eden Uzun, geçtiğimiz aylarda da Türk devletine 'işgalci', Türk polisine 'katil' diyen Canan Kaftancıoğlu'nu Kurtuluş Savaşı'nın öncü isimlerinden Halide Edip Adıvar'a benzetmişti.

featured

15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrası Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda adeta FETÖ’nün savunuculuğunu yapan Sabri Uzun, “FETÖ propagandası yapmak” ve “örgüte bilerek ve isteyerek yardım” suçlarından yargılanmıştı.

“Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan ise 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un istihbaratı yönettiği 2004-2006 arasında 81 ilin istihbarat şube müdüründen 79’unun FETÖ’cü olduğu tespit edilmişti.

FETÖ YOK RAPORUNU HAZIRLAMIŞTI

Sabri Uzun ayrıca 2002’de İstihbarat Daire Başkanı olduğu dönemde, Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesine gönderilen bir yazıda, “Emniyet teşkilatı içinde Fetullahçı bir yapılanmanın olduğuna ilişkin herhangi bir tespit yapılamadığı” yönünde görüş bildirmişti.

DEVLETE ‘KATİL’ DİYEN CANAN KAFTANCIOĞLU’NU HALİDE EDİP’E BENZETTİ

Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasını onamasının ardından sosyal medya hesabından tepki çeken bir paylaşım yapan Emniyet İstihbarat eski Başkanı Sabri Uzun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretler eden, Türkiye Cumhuriyeti devletine “katil” diyen Kaftancıoğlu’nu, Halide Edip Adıvar’a benzeterek “Sayın Kaftancıoğlu, Halide Edip, 23 Mayıs 1919 günü İngiliz işgali altındaki İstanbul Sultanahmet meydanında özgürlük nutku atmıştı. İşgalciler bile Ona, senin gibi ceza vermemişlerdi. Türk kadınlarını sizin şahsınızda kutluyorum” demişti.

RÜTBELERİ SÖKÜLDÜ

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, Sabri Uzun’un paylaşımını kınarken “İstihbarat Daire Başkanlığı yapmış birisinin böyle bir “AHLAKSIZLIĞI” kabul edilemez” demişti. Emniyet Genel Müdürlüğü, FETÖ ve Kaftancıoğlu paylaşımları nedeniyle Uzun hakkında idari soruşturma başlatmıştı.

https://twitter.com/EmniyetGM/status/1524874930080428033?s=20&t=NqYDRFZNNid4BG0SaasLeA

 

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü soruşturmada kapsamında Emekli Emniyet Müdürü Sabri Uzun’un 10 Haziran 2022 tarihi itibarıyla rütbelerinin geri alınmasına karar verildi. Kararın, kendisine tebliğ edilmesi ile birlikte Uzun’un Polis kimliği ve silahı da geri alındı.

YİNE FETÖ AĞZIYLA İFTİRA ATTI

Taksim’i kana bulayan PKK’lı terörist hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili FETÖ tezlerini savunan Sabri Uzun, Halk TV ekranlarında terör eyleminin devlet tarafından yapıldığını ima etti.
Geçtiğimiz haftalarda Sarallar Suç Örgütü’ne yönelik yapılan operasyon sonrası önce FETÖ’cü kaçaklar tarafından dillendirilen daha sonra ise FETÖ’nün kripto kalemi T24 yazarı Tolga Şardan tarafından ”Sarallar soruşturmasının perde arkasında Soylu ile Aktaş arasında yaşananlar” başlığıyla yayınlanan iddiaları diline dolayan Sabri Uzun, yine Türk polisine iftira attı.
thumbnail
İçişleri’nden T24 yazarı Tolga Şardan’ın skandal iftirasına cevap: ‘Hayatı ve ahlakı çöküntü içinde…’
İçişleri’nden T24 yazarı Tolga Şardan’ın skandal iftirasına cevap: ‘Hayatı ve ahlakı çöküntü içinde…’

RÜTBELERİ SÖKÜLEN AHLAKSIZ İLE EMNİYETE GİRİŞİ YASAKLANAN AJANIN DAYANIŞMASI

“FETÖ propagandası yapmak” ve “örgüte bilerek ve isteyerek yardım” suçlarından yargılanan ve Emniyet içinde FETÖ’cü yapılanma yok raporunu hazırlayan Sabri Uzun, Emniyet ve bağlı kurumlara girişi 6 yıldır yasak olan kripto FETÖ’cü Tolga Şardan’ın iftiralarını CHP’nin fonladığı Halk TV’de sık sık dile getiriyor.

Hiçbir kanıt ve belge ortaya koymadan “İsim vermek istemiyorum” diyerek başlayan ve “duydum, kulağıma geldi” şeklindeki dedikodularla kovulduğu Türk Polis Teşkilatı’na ve İçişleri Bakanı Soylu’ya iftiralar atan Uzun’un, FETÖ’nün kripto kalemi Şardan ile dayanışması dikkatlerden kaçmıyor.

 

thumbnail
Sabri Uzun Emniyet içine sızdırılmış bir Truva atıdır
Yıldıray Çiçek’ten devlet düşmanlarını savunan Sabri Uzun’la ilgili çarpıcı sözler: ‘Emniyet içine sızdırılmış bir Truva atıdır’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir