‘Katil devlet’ diyen Canan’ı Halide Edip’le kıyasladı! Emniyet’ten Sabri Uzun ahlaksızına tepki!

Devleti ve dini değerleri aşağılayıcı açıklamaları ile hafızalarda yer edinen Canan Kaftancıoğlu için destek açıklaması yapan eski istihbaratçı Sabri Uzun’a Emniyet Genel Müdürlüğü’nden tepki geldi.

featured

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hapis cezaları onanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na destek veren eski EGM İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun‘a tepki gösterdi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, dini değerlerle alay eden ve devlete yönelik aşağılayıcı açıklamalarıyla gündeme gelen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na “kamu görevlisine hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onadı. Hapis cezasının yanı sıra Kaftancıoğlu için siyasi yasak kararı da çıktı.

Canan Kaftancıoğlu neden ceza aldı? İşte PKK sicili…

ESKİ İSTİHBARATÇIDAN KAFTANCIOĞLU’NA DESTEK

Karar sosyal medyada büyük tartışma yaratırken Kaftancıoğlu’na bir destek de Eski İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun’dan geldi. Uzun, Twitter hesabından “Sn Kaftancıoğlu, Halide Edip, 23 Mayıs 1919 günü İngiliz işgali altındaki İstanbul Sultanahmet meydanında özgürlük nutku atmıştı. İşgalciler bile Ona, senin gibi ceza vermemişlerdi. Türk kadınlarını sizin şahsınızda kutluyorum” paylaşımında bulundu.

Canan paçayı yırttı: Hapis yatmayacak! CHP’de büyük provokasyon

EMNİYET’TEN UZUN’UN PAYLAŞIMINA SERT TEPKİ

Emniyet Genel Müdürlüğü ise Uzun’un paylaşımının ekran görüntüsünü paylaşarak “İstihbarat Daire Başkanlığı yapmış birisinin böyle bir AHLAKSIZLIĞI kabul edilemez. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir