Rusya’nın Sibirya bölgesinde radardan kaybolan 17 yolculu uçak sert iniş yaptı! Tüm yolcular hayatta…

featured

Geçtiğimiz hafta Rusya’nın Kamçatka bölgesinde yolcu taşıyan AN-26 tipi uçakla planlanan zamanda iletişim kurulamadığı belirtilmiş, helikopter ve uçaklarla bölgede yapılan arama-kurtarma çalışmaları sonucunda uçağın enkazı Palana kentinde bulunan havalimanına 4 ila 5 kilometre uzaklıkta tespit edilmişti.

Havalimanına inişe geçtiği esnada bir tepeye çarpan uçaktaki yolcu ve mürettebatın tamamı hayatını kaybetmişti.

17 yolcu taşıyordu

Yaşanan üzücü olay sonrası bu kez de Rusya’nın Tomsk bölgesinde bir uçak radardan kayboldu. Gelen son bilgilere göre Kedroviy şehrinden Tomsk bölgesine uçan yolcu uçağı, acil durum sinyali verdi ve radardan çıktı.

Arama-kurtarma ekipleri gönderildi

Özel bir hava yolu şirketine ait olan AN-26 tipi uçakta 4’ü çocuk 17 kişinin olduğu öğrenilirken, Rus haber ajanslarının geçtiği haberlerde bölgeye arama-kurtarma ekiplerinin gönderildiği bilgisine yer verildi.

Rusya’da son yıllarda havacılık düzenlemelerinde sıkça yenilemeye gidilse de, eski uçakların yaygın kullanımı sebebiyle hala sıklıkla uçak kazaları meydana geliyor.

Uçak iniş yaptı

Reuters’ın Interfax’ı kaynak gösterdiği son dakika haberine göre, Rus yolcu uçağı Sibirya’nın Tomsk kenti dışında kayboldu. Rus basınına konuşan acil durumlar servisinden bir kaynak, Tomsk şehrinde 17 kişiyi taşıyan ve kalkıştan kısa bir süre radardan kaybolan uçağın bulunduğunu, uçağın sert iniş yaptığını tüm yolcuların hayatta olduğunu açıkladı.

Uçakta 17 kişinin bulunduğu biliniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir