Rusya-Ukrayna savaşında şok iddia: “Ölenlerin ve esir düşenlerin çoğu Müslüman-Türk”

Ukrayna’yı işgal eden Rusya, cephede büyük kayıp verirken, ölen ve esir düşen askerlerin büyük bölümünün Müslüman-Türk olduğu belirlendi.

featured

Rusya, Ukrayna‘daki askeri operasyona devam ederken çok sayıda askerini de kaybetti. Harekat tüm şiddetiyle sürerken, ölen ve esir düşen askerlerle ilgili çarpıcı bir detay gündem oldu. Rusya, cephede büyük kayıplar verirken, bu askerlerin büyük bölümünün Müslüman-Türk olduğu ortaya çıktı.

“KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRIP NÜFUSU SEYRELTİYOR”

Bir yandan kardeşi kardeşe kırdırırken diğer yandan sayıları hızla artan ve Rus olmayan nüfusu seyreltiyor. Ukrayna ordusunun esir aldığı veya öldürdüğü askerler arasında, Kafkasya’dan Türk ve Müslüman halklara, Tatar ve Başkurtlara, adları Rus adlarını andırsa da Fin Ugor halklara mensup binlerce asker var. İşgal öncesi Kırım’a yapılan askeri yığınakta Kırım’dan bizim insanlarımızı zorla silah altına aldığı gibi çok sayıda Kumuk, Nogay, Çeçen, Dağıstanlı vb. Kafkas halkları ve Kalmuklardan birlikler oluşturdu. Bu askerleri de ilk saldırı dalgasında öne sürdü ve çoğunu bilerek ölüme yolladı.

İKİ ASIRLIK KİRLİ OYUN

Emperyalist ülkelerin İslam coğrafyasında yürüttüğü son iki yüz yıllık savaşların tamamında Müslüman askerler en ön cephelerde savaştırıldı. Prof. Dr. Sezai Özçelik, emperyal güçlerin 1800’lerin ortasında itibaren insan kaynaklarını savaşlarda kardeşi kardeşe kırdırma tezi üzerinden kurguladığını belirtti. Rusya’nın 1874 yılında çıkardığı zorunlu askerlik yasası ile oluşan orduda Türkler ile birlikte Kafkas halklarından 6 milyonu aşkın kişi aktif görev aldı. 1914-1918 I. Dünya Savaşı’nda savaştığımız Çanakkale, Hicaz, Yemen, Suriye, Filistin, Kanal ve Kafkas cephelerinde İngilizler, Fransızlar ve Ruslar, Müslümanları Osmanlıya karşı kullandı. Fransız ve İngilizlerin 2. Dünya Savaşı döneminde kendi saflarında cepheye sürdüğü Müslüman asker sayısının ise 2,5 milyon olduğu tespit edildi. Prof. Dr. Özçelik, Rus ordusunda zorunlu olarak savaştırılan Türk soylu ve Müslüman halkların 2. Dünya Savaşı sonuna kadar en az 4 buçuk milyonunun öldüğünü, sivil kayıplarla birlikte bu sayının 10 milyonu bulduğunu vurguladı.

ZORLA ASKERE ALINIYORLAR

Zafer Karatay’ın verdiği bilgilere göre Rusya, hâlen Kırım Tatar gençleri zorla askere alıyor. Putin bu yöntemle bir taşla üç kuş vuruyor. Birincisi Rus olmayanların gençlerinin ölümüyle popülasyon dengesi kuruyor, diğer yandan Kadirov’un gücünü zayıflatarak Çeçenistan’dan gelebilecek potansiyel tehlikeyi bertaraf ediyor. Üçüncü kazancı ise ölen de öldüren de Müslüman olduğu için mutlu oluyor.

RUSYA BUNU HEP YAPIYOR

Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Özçelik de Afganistan savaşında da yöntemin aynı olduğunu hatırlattı ve o döneme ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Rusların 1979 Afganistan işgalinde Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Tacikistan, Türkmenistan yanında diğer Türk gruplardan askerler, Müslüman Afganlara aslında Peştun, Özbek, Tacik ve Hazarlara karşı savaştı. Müslümanı Müslüman’a kırdırma taktiği, I. ve II. Çeçen Savaşında da devam etti. Şu anki manzara da ise Kadirov daha birkaç yıl önce Çeçenistan’ı işgal eden Ruslarla birlikte Ukrayna’da yaşayan 3 milyonu aşkın Türk’le savaşıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir