Rusya lideri Putin’den flaş açıklama: ‘Savaşı onlar başlattı ve biz güç kullanarak durdurmak mecburiyetinde kaldık’

Rusya-Ukrayna savaşının 1'inci yıl dönümüne günler kalmışken Moskova'da konuşma yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki durumu ve uluslararası gelişmeleri değerlendirdi. Ukrayna'daki savaş için sessizliğini bozan Rusya Devlet Başkanı Putin flaş açıklamalara imza attı.

featured

Dünyanın gözü kulağı aylardır Ukrayna’dan gelen haberlerde. Rusya Devlet Başkanı Putin‘in emri ile geçtiğimiz yılın Şubat ayında başlayan savaş son sürat devam ediyor.

Savaş bir yılı geride bırakmaya hazırlanırken tüm gözler Moskova’da.

PUTİN SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Başkent Moskova’da parlamento üyeleri ve askerlere bir konuşma yapan Putin sessizliğini bozdu.

TSİ 12.00’da başlayan konuşmada savaştaki son durumu değerlendiren Rus lider ‘Donbass problemini çözmek için her şeyi denedik ancak Batı başka bir senaryo için hazırlandı’ dedi.

Kiev’in savaştan önce Batı ile silah anlaşmaları için temasa geçtiğini öne süren Rus lider askeri harekat kapsamındaki görevlere adım adım karar verileceğini belirtti.

‘SAVAŞI ONLAR BAŞLATTI’

Rusya’nın çıkarlarını ve konumunu korumaya devam edeceğini ilan eden Putin, ‘ABD tek taraflı olarak anlaşmalardan çıktı’.

Rus lider ‘Savaşı onlar başlattı ve biz güç kullanarak durdurmak mecburiyetinde kaldık’ dedi.

GECE 01.00’DA KREMLİN’E GİTTİ

İngiliz The Sun gazetesinde yer alan habere göre, Putin’in zırhlı konvoyu sabahın erken saatlerinde Kremlin’e doğru giderken görüntülendi.

Gazete konvoyun gece 1’de Kremlin’e giriş yaptığını yazdı. İngiliz gazete Putin’in yarın ise on binlerce kişinin katılacağı bir miting yapmaya hazırlandığını yazdı.

Haberde ‘Rusya parlamentosundan bir kaynak, RIA Novosti’ye, 22 Şubat’taki bir miting etkinliğine Putin de dahil olmak üzere 200.000 kişinin katılmasının beklendiğini doğruladı’ ifadesine yer verildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir