Rusya Kadın Milli Takımı kalecisi Elvira Todua: “Kadın futbolcuların maçtan önce seks yapması serbest”

featured

CSKA Moskova ve Rusya Milli Takım kalecisi Elvira Todua, spordaki en tartışmalı konulardan birine yorum getirdi. Rus eldiven oyuncuların cinsel ilişkileri ve hamilelik haklarını anlattı. Todua, erkeklerden farklı olarak maçlardan kadınların cinsel ilişki yaşamasının ‘normal’ olduğunu ancak büyük bir risk taşıdıklarını söyledi.

2010 Dünya Kupası sırasında Fabio Capello’nun İngiltere’si de dahil olmak üzere bazı erkek takımlarının teknik direktörleri bunu yapmalarını yasaklamıştı. 35 yaşındaki Todua, YouTube kanalının Comment Show’a verdiği demeçte, “Kadınların bir maçtan önce cinsel ilişkiye girebilmeleri normaldir, erkekler için ise birçok koçun bunu yasakladığını biliyorum. Bunu anlayamadım” dedi.

“Sözleşmelerimiz koruma altında”

Elvira Todua hamilelikle ilgili konuya ise, “Sözleşmelerimiz, annelik durumunda kulübün ödeme yapmakla yükümlü olduğunu şart koşuyor. CSKA’daki sözleşmelerimizde bu madde var, ancak her yerde böyle değil. Diğer kulüplerde hamilelik durumunda sözleşmelerin iptal edildiğini biliyorum” yanıtını verdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir