Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan 3. Dünya Savaşı uyarısı: Bu tehlike küçümsenmemeli

Rus haber ajanslarına demeç veren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 3. Dünya Savaşı'nın gerçek olabileceği konusunda uyarılarda bulunarak "Nükleer savaş riski gerçektir, bu tehlike küçümsenmemeli" ifadelerini kullandı.

featured

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 3. Dünya Savaşı tehlikesinin küçümsenmemesi gerektiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 Şubat’ta Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesine özel askeri operasyon emri vermesiyle başlayan Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler yaşanıyor

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkenin devreye girmesiyle savaşı sona erdirmek için iki ülke arasında başlatılan barış görüşmeleri devam ederken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

3. DÜNYA SAVAŞI UYARISI

Rus medyasına konuşan Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yaptığı dikkat çekici açıklamalarda, Ukrayna ile savaşı sonlandırmak için yapılan müzakerelerin devam ettiğini ifade ederken, 3. Dünya Savaşı’nın çıkma ihtimalinin hala çok tehlikeli boyutta olduğuna dikkat çekti.

Lavrov, “Yükselen tansiyon 3. Dünya Savaşı çıkma ihtimalini artıyor. Ortada gerçekten ciddi bir tehlike var. Bunu göz artı etmemiz mümkün değil.” dedi.

“İyi niyetin bir sınırı var. Karşılıklı bir adım atılmazsa müzakereler ilerlemez” şeklinde ifadeler kullanan Lavrov, Kiev cephesine mesaj vermeyi de ihmal etmedi.

Lavrov, Ukrayna savaşının bir anlaşmayla bitebileceğini fakat bunun sahadaki askeri duruma bağlı olduğunu dile getirdi.

Rus diplomat; Ukrayna tarafına tekrardan seslenerek ‘Müzakere yapıyormuş’ gibi davranmayı bırakmasını ve somut adımlar atmasını talep etti.

“ATEŞKESİN ŞU ANDA İYİ BİR SEÇENEK OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ”

Öte yandan, Rusya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitry Polyanskiy Rus basınına Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ukrayna’nın insani koridor çabalarını baltaladığını savunan Polyanskiy, “Ukrayna insani koridorlar açma çabalarımızı baltalıyor, bu nedenle ateşkesin şu anda iyi bir seçenek olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü bu ancak Ukrayna güçlerinin yine bir araya gelip Bucha örneğinde olduğu gibi daha fazla provokasyon gerçekleştirmesine fırsat oluşturur. Bu ateşkes için şu anda herhangi bir gerekçe görmüyorum” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir