Ruslar sivil gemiyi füze ile vurdu! Dehşete düşüren görüntüler…

Karadeniz kıyısında çekilen görüntüler dünya çapında ses getirdi. Limandaki bir kargo gemisi füzeyle vuruldu. Çernigiv kentinde ise Rus saldırıları vahşet saçtı.

featured

Bangladeş Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Ukrayna‘nın Karadeniz kıyısındaki Olvia limanında Bangladeş’e ait bir kargo gemisinin füze tarafından vurulduğunu ve bir mürettebatın hayatını kaybettiğini söyledi.

MARİUPOL İKİ GÜNDÜR AĞIR TOP ATEŞİNE TUTULUYOR

Rusya‘nın güneyde Kırım’dan yukarı, kuzeyde de Donbass’dan aşağı doğru ilerleyen güçlerini birleştirerek Ukrayna’nın Azak Denizi’yle kıyısını kesmeye çalıştığı kent iki gündür ağır top ateşine tutuluyor.

Kent belediyesinden yapılan açıklamada, Rus güçlerinin ‘kasten sivil altyapıyı hedef aldığı’, su, ısınma ve elektrik ihtiyaçlarının karşılanamadığı belirtildi. Tahliyelerin de engellendiği savunulurken, “Gıda tedarikini kesiyorlar, bizi tıpkı eski Leningrad’da olduğu gibi ablukaya alıyorlar” denildi.

‘ELEKTRİK, SU VE ISINMA ALT YAPILARINI YOK ETTİLER’

Açıklamada, “Yedi gündür Mariupol’da yaşamın devam etmesi için kritik önemdeki altyapıyı yok ediyor. Işığımız, suyumuz ve ısınmamız yok” ifadeleri kullanıldı. Kentten çıkış için insani koridor açılması adına çalışmaların sürdüğü belirtilirken, “Mariupol ateş altında. Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar acı çekiyor. Bu, Ukrayna halkına yönelik bir soykırım” denildi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı yetkilisi Anton Herashçenko da, kentin etrafının sarıldığını söyleyerek “İşgalciler burayı kuşatma altındaki Leningrad’a dönüştürmek istiyor” dedi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir