Rus işgalinden kurtarılan Buça kentinde sivil katliamı! Kan donduran görüntüler

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Buça şehrinde elleri arkadan bağlı, kafalarından vurularak öldürülmüş sivillere ait cesetler olduğunu belirtti. Podolyak, sivillere karşı yapılan katliamın kabul edilir bir şey olmadığını ve tüm dünyanın yapılan katliamı bilmelerini ve ses çıkarmalarını istedi.

featured

Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı Ukrayna‘yı işgali devam ederken dün Rus güçlerinden geri alınan Buça kentinde çekilen görüntüler uluslararası kamuoyunu şoke etti.

 

DÜNYAYI ŞOK EDEN GÖRÜNTÜLER

Buça kentinde kaydedilen görüntüler tüm dünyada tepkiyle karşılandı. Kentin birçok yerinde elleri arkadan bağlanmış, vücutlarının birçok yerinde deformasyonlar bulunan yüzlerce ceset bulundu. Bölgeye gelen Ukraynalı askerler ve sivil vatandaşlar, katliam sonrası sokaklarda bulunan cesetler için toplu mezarlar kazdılar.

Öte yandan Rusya, savaşın diğer cephelerine odaklanmak için geçen hafta gerçekleşen İstanbul görüşmeleri sonrasında Kiev’deki saldırıları azaltacağını ve Kiev yakınlarındaki kentlerden çekileceğini açıklamıştı.

SOKAKLARDA YÜZLERCE CESET VAR

Kiev’de 37 kilometre uzaklıkta bulunan Buça kenti yıkılmış ve yüzlerce sivil öldürülmüş. Buça Belediye Başkanı Yardımcısı Taras Shapravskyi’nin yaptığı açıklamaya göre 300 sivil öldürülmüş. Öldürülenlerin 50 tanesi yakın mevziden Rus askerleri tarafından infaz edilmiş.

RUS DEVLETİ GÖRÜNTÜLERİN GERÇEK OLMADIĞINI İDDİA ETTİ

Rusya Savunma Bakanlığı yayınlanan fotoğraf ve görüntülerin gerçeği yansıtmadığını, tüm bunların ”provakasyon” olduğunu ifade etti. İnsan Hakları İzleme Örgütü ise dün Rus güçlerinin, Ukrayna’nın Çernihiv, Harkov ve Kiev kentlerinde “birçok kez savaş yasalarını ihlâl ettiğini” belgelediğini açıkladı.

SREBRENİTSA KATLİAMI HATIRLATTI

Buça kaydedilen görüntüler 1995 yılında Müslümanlara karşı yapılan Srebrenista Katliamını hatırlattı.

Olayla ilgili Ukrayna Savunma Bakanlığı şu ifadeleri kullandı:

“Yeni Srebrenitsa. Buça şehri birkaç haftadır hayvanların elindeydi siviller yargısızca infaz edildi, bazılarının elleri arkadan bağlıydı. Cansız bedenleri sokaklarda bırakıldı”.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir