Rus Hava Savunma Sistemi kendi kendini vurdu

Sosyal medyaya bomba gibi düşen görüntülerde Rus hava savunma sistemlerinin kendilerini vurduğu ileri sürüldü.

Sosyal medyaya yayılan görüntülerde Rusya’nın işgal altında bulundurduğu Luhansk’ta kullandığı hava savunma sisteminin saniyeler sonra geri dönerek kendi rampasını imha etti. Yaşanan korkunç patlamada ölen Rus askeri sayısına ilişkin ise henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Rusya, Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal savaşında istediği noktaya gelemezken, askeri bakımdan da tükenmeye başladığı belirtiliyor. Elindeki güdümlü yeni nesil füze sistemlerinin bittiği belirtilen Moskova’nın 1960’lardan kalma füzeler kullanmaya başladığı belirtiliyor.

KAYNAKLAR HENÜZ DOĞRULANMADI

Öte yandan Rusya’nın işgal altında tuttuğu Luhansk’ta kullandığı hava savunma sisteminin kendi kendini hedef aldığına ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

İddialara göre görüntülerde, işgal altındaki Luhansk’ın Alchevsk bölgesine konuşlandırılan hava savunma sistemi gece saatlerinde ateşleniyor. Ancak ateşlenen füze saniyeler sonra rotasını değiştirerek fırlatıldığı rampaya yöneliyor.

YARALILARA İLİŞKİN BİR AÇIKLAMA GELMEDİ

Rampayı vuran füze büyük bir patlamaya neden oluyor. Füzenin vurduğu rampada kaç kişinin öldüğüne ilişkin bilgi ise henüz bulunmuyor.

Bir diğer yandan video kaynağı henüz doğrulanmamışken, sistemlerin Rus yapımı olması halinde savunma sanayi konusunda Rusya’nın itibarının daha da çok zedeleneceği öngörülüyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir