Rus askeri araçları Kiev bölgesinde!

Ukrayna'ya askeri harekat başlatan Rus ordusuna bağlı birlikler, Kiev sınırını geçti.

featured

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı askeri hamlesi, her geçen dakika yeni bir boyut kazanıyor. Son olarak Rus askerlerinin, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e girdiği belirtildi.

AFP’nin Ukrayna sınır muhafızlarına dayandırdığı haberinde, Rus birlikleri, Kiev’e kuzeyden giriş yaptı.

 

RUS ASKERİ ARAÇLARI KİEV’DE

Ukrayna sınır muhafızları, Rus kuvvetlerinin Kiev bölgesinin kuzeyine girdiğini ve hükümet mevzilerine Grad füzeleriyle saldırı düzenlediğini söyledi.

Bölgedeki AFP muhabiri alçaktan uçan helikopterin şehre doğru uçtuğunu söyledi. Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi, Ukrayna askeri uçağının düşürüldüğü ve 5 askerin öldüğünü duyurdu.

Öte yandan Rusya İçişleri Bakanlığı yaptığı son dakika açıklamasıyla Kremlin Sarayı ve Kızıl Meydan’a girişlerin yasaklandığını duyurdu.

 

NATO ASKER GÖNDERMİYOR

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna krizine ilişkin yaptığı açıklamada, NATO’nun Ukrayna’ya asker gönderme niyeti olmadığını söyledi. İttifakın Ukrayna’da askeri bulunmadığını ve çarpışmanın ittifak sınırlarına sıçramaması için plan yaptıklarını açıkladı. Stoltenberg ayrıca, NATO’nun, doğu kanadına daha fazla hava, deniz ve kara unsuru konuşlandıracağını da ekledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir