Ronaldo rekor üstüne rekor kırdı! Son Avrupa şampiyonu Portekiz, Macaristan’ı 3 golle geçti

featured

Son Avrupa şampiyonu Portekiz, Euro 2020’ye galibiyetle başladı. Maça çok hızlı başlayan Portekiz, ilk yarıda net fırsatlardan yararlanamadı. Özellikle ilk yarıda Cristiano Ronaldo net bir gollük pozisyonu değerlendiremedi.

İkinci yarıda da Portekiz üstünlüğünü sürdürürken, Macaristan ani ataklarla gol aradı. 80’de Schön’ün sağdan topu ceza sahası sağ içine taşıyıp ardından Pepe’ye rağmen sert ve düzgün vurarak ağları havalandırdı; ancak yan hakem Bahattin Duran ofsayt bayrağını kaldırdı.

84’te Guerreiro, Portekiz’i 1-0 öne geçirirken; 87’de penaltıdan ağları havalandıran Cristiano Ronaldo takımını rahatlattı ve yeni bir rekorun sahibi oldu. Ronaldo, Avrupa şampiyonalarında 10. golünü kaydetti ve Michel Platini’yi geçerek (9 gol) turnuva tarihinin en golcü ismi oldu.

Bu maçla birlikte 5. kez Avrupa Şampiyonası finallerine katılan ve bunu başaran ilk isim olan Ronaldo, 90+2’de bir kez daha sahneye çıktı ve maçın skorunu belirledi, Macaristan: 0 – Portekiz:3.

Cüneyt Çakır maça damga vurdu

EURO 2020 (Avrupa Futbol Şampiyonası) F Grubu’nda Portekiz’in Macaristan’ı 3-0 mağlup ettiği maça, Türk hakem Cüneyt Çakır ve ekibinin yönetimi damga vurdu.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Puskas Arena’da seyircili olarak oynanan maçta, Cüneyt Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı.

Cüneyt Çakır’ın yönetimi bazı çevrelerden takdir toplarken, bazı çevrelerden eleştiri aldı.

Portekiz’in maçta iki gol kaydeden dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo, rakibiyle 76. dakikada ceza sahası içinde mücadeleye girdiği bir pozisyonda elle oynama kararı bekledi. Çakır’ın penaltı çalmaması üzerine Ronaldo, adeta çılgına döndü.

Macaristan, 80. dakikada Schön ile topu ağlara gönderdi. Stadyumdaki taraftarların sevinci, çok kısa sürdü. Gol, ofsayt olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

Portekiz’in 84. dakikada Guerreiro ile 1-0 öne geçmesinden sonra Çakır, 87. dakikada Portekiz lehine penaltı çaldı. Topun başına geçen Ronaldo, farkı ikiye çıkardı.

Ronaldo istatistik geliştiriyor

Macaristan ağlarına biri penaltıdan iki gol atan Cristiano Ronaldo, Avrupa Şampiyonası finallerinin en golcü (11) ismi oldu. Michel Platini’yi (9) geride bırakan Ronaldo, milli formayla 106. golünü attı ve bu alandaki ilk sırada bulunan İran’lı Ali Daei’nin (109) rekoruna biraz daha yaklaştı.

Bir maçta 2 ve daha fazla gol atan en yaşlı futbolcu

Ronaldo, Macaristan karşısında galibiyetin mimarlarından olurken; bir başka rekorun daha sahibi oldu. 36 yaş 130 günlük Ronaldo, Avrupa Şampiyonası finallerinde bir maçta iki gol atan en yaşlı futbolcu oldu. Bu alandaki rekor 2012’de İsveç-Ukrayna maçında iki gol kaydeden Andriy Shevhenko’ya (35 yaş 256 gün) aitti.

En fazla galibiyet rekoru

Macaristan karşısında 22. maçına çıkan ve turnuva tarihinin en çok maça çıkan oyuncusu unvanını geliştiren Ronaldo, bu galibiyetle birlikte de Avrupa Şampiyonası’nda en fazla galibiyet sevinci yaşayan futbolcu oldu. Ronaldo bu maç öncesi Andres Iniesta ve Cesc Fabregas’la birlikte 11 kezle bu alandaki rekora ortaktı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir