Alitalia Airlines hosteslerinden ilginç protesto! Roma meydanında soyundular…

featured

14 Ekim’de son uçuşunu gerçekleştiren Alitalia’nın ardından kurulan yeni havayolu şirketi ITA, yaklaşık 10 bin çalışanın 3 bininden daha azını işe almış, alınan çalışanların da maaşlarını indirmişti.

PROTESTO ETTİLER

75 yıllık faaliyetini geçtiğimiz hafta düzenlediği son uçuşla noktalayan İtalya’nın önemli havayolu şirketi Alitalia’nın çalışanları dünya geneli büyük ses getiren bir protestoya imza attı.

Capitol Tepesi’nde düzenlenen gösteride yaklaşık 50 Alitalia çalışanı üniformalarını çıkararak, geceliğe benzer bir kıyafetle poz vererek Alitalia’nın kararına dikkat çekti.

MEYDANDA SOYUNDULAR

Düzenlenen koreografide, üniformalarını çıkararak sessiz bir şekilde duran uçuş görevlileri, yeni kurulan ITA havayollarının Alitalia çalışanlarını daha düşük ücretle işe almasını da protesto etti.

Yaklaşık 50 eski uçuş görevlisi, Roma’nın Capitol Tepesi’nin tepesindeki bir meydanda uçuş kıyafetleriyle toplanırken, paltolarını, üniformalarını ve topuklu ayakkabılarını çıkararak, “Biz Alitalia’yız” diye bağırarak protestolarını gerçekleştirdi.

İşte dünyanın dikkatini çeken o protesto:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir