Rize’de felaket! Sağanak yağışın ardından oluşan sel ve heyelanda 3 kişi kayboldu

featured

Rize’de de öğle saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağış, sele neden oldu. Yağışın etkisiyle birlikte vatandaşlar zor anlar yaşarken, iki farklı bölgede 3 vatandaş kayboldu.

2 kişi toprak altında kaldı

Kent merkezinde öğle saatlerinden itibaren etkisi gösteren şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağışlar nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, ev ve iş yerlerini sular bastı. Bazı araçlar ise suya gömülerek mahsur kalırken, sürücüler su içinde kalan araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı. Merkeze bağlı Muradiye beldesinde şiddetli yağış sonrası meydana gelen sele kapılan 2 kişi ise kayboldu. Ekipler kaybolan kişileri bulmak için çalışma başlattı.

Güneysu’da 1 kişi sele kapıldı

Rize’nin Güneysu ilçesinde sele kapılan 1 kişi kayboldu. Ekipler, selde kaybolan kişiyi bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

Bakanlar bölgeye gidiyor

Sel felaketi haberini alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yaşananları yerinde incelemek ve vatandaşlara destek olmak amacıyla Rize’ye doğru yola çıktığı öğrenildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir