Rize’de başlayan sağanak sel ve heyelana neden oldu

featured

Rize‘de Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçeleri arasındaki yolda sağanak sonrası heyelan meydana geldi. Çayırdüzü köyünde çay toplayanlar sel ve heyelan nedeniyle bahçede mahsur kaldı. Ekiplerin çalışması devam ediyor. Şiddetli yağışların akşam saatlerinde devam etmesi bekleniyor.

Şiddetli yağışların etkili olduğu Rize’de sel ve heyelan hayatı olumsuz etkiledi. Bölgede çay toplayanların mahsur kaldığı da belirtiliyor.

Yerel yaz yağmurlarının etkisini gösterdiği Rize’de etkili olan sağanak yağış sel ve heyelana neden oldu.

İle bağlı Dikkaya, Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçeleri arasındaki yol yamaçtan kayan toprak ve Uzun araç kuyrukların oluştuğu yayla yolunun iş makineleriyle temizlenerek, yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı.

Heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapanınca Ayder’den dönmeye çalışan tatilciler, kendilerine gösterilen alternatif yolla Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya köyü üzerinden Behiceköyü’ne bağlanarak, Ardeşen ilçe merkezine ulaştı. Ayder Yaylası’na çıkmak isteyenler ise araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturdu.

Öte yandan sağanak sonrası Çamlıhemşin ilçesine bağlı bazı köy merkezlerindeki cadde ve sokaklar göle döndü. Şiddetli yağmur nedeniyle bölge halkı, zor anlar yaşadı. İlçeye bağlı Çayırdüzü köyünde çay toplayanlar ise sel ve heyelan nedeniyle bahçede mahsur kaldı. Bölgeye iş makinesiyle AFAD ekipleri sevk edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir