Rıza Akın neden öldü, hastalığı neydi? Rıza Akın kimdir, aslen nerelidir? İşte oynadığı dizi ve filmler

Menderes Sabancılar, Rıza Akın’ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Türk sinema, tiyatro ve dizi dünyasının usta isminin hayatını kaybetmesi, sevenlerini üzüntüye boğdu. Peki Rıza Akın kimdir, aslen nerelidir? Rıza Akın hangi dizi ve filmlerde oynadı?’ ‘Rıza Akın’ın hastalığı ne? Rıza Akın neden öldü? İşte detaylar…

featured

Rıza Akın, tiyatro ile Adana Halkevi’nde tanışmıştı, sonrasında ise sanatını icra edebilmek için Ankara’ya taşındı. Kariyeri boyunca tiyatro oyunculuğunun yanı sıra gazetecilik de yapan, sonrasında ise dizi ve sinema filmleri ile seyirci karşısına çıkan Rıza Akın 2 Kasım 2022 tarihinde hayata gözlerini yumdu. İşte hayatı ve ölümüne dair merak edilen detaylar…

RIZA AKIN KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ?

65 yaşında hayata gözlerini yuman Rıza Akın, gece saatlerinde beyin kanaması geçirerek ameliyata alındı. Usta oyuncunun sağlık durumuna ilişkin haberi oyuncu Menderes Sabancılar sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile verdi.

Samancılar sosyal medya hesabından “Rıza Akın kardeşim beyin kanaması geçirdi. Yoğun bakımda” ifadelerini kullandı. Menderes daha sonra ise Rıza Akın’ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

RIZA AKIN KİMDİR?

Rıza Akın, 15 Eylül 1957 tarihinde Erzincanlı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Ortaokul yıllarındayken Adana Halkevi’nde tiyatro ile tanışan usta oyuncu sanatı için Ankara’ya taşındı. Ankara Birlik Tiyatrosu’nda profesyonel oyunculuğa adım attı.

1969-1977 yılları arasında tiyatro yaşantısına ara veren usta isim bu süre içerisinde iletişim okudu ve gazetecilik yapmaya başladı. Tiyatroyu oyunculuk dışındaki çalışmalarla Adana’da sürdüren Rıza Akın 1997 yılında Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğunu kurdu ve beş yıl oranın sanat danışmanlığını yaptı.

2005 yılında Tayfun Pirselimoğlu’nun tamamlanamayan Kuartet adlı filmiyle oyunculuğa döndü

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında memleketi Adana’ya gelen oyuncu Rıza Akın, 5 Nisan 2019 tarihinde, Hadırlı Mahallesi’ndeki portakal bahçesinde Japon Miho Shimotashiro ile evlendi.

RIZA AKIN’IN OYNADIĞI DİZİ VE FİLMLER

Kalp Yarası,
Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?,
Aile Arasında,
Canevim,
Alef,
Cesur Yürek,
Maral: En Güzel Hikayem,
Kardeş Payı,
Gözetleme Kulesi,
Alev Alev,
Tövbeler Tövbesi,
Kılıç Günü,
Küçük Günahlar,
Samanyolu,
Oğul,
Saç,
Masumlar,
Neşeli Hayat,
Karanlıktakiler,
Hesaplaşma,
Son Bahar,
Tatil Kitabı,
Süt,
Kalpsiz Adam,
Beyaz Gelincik

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir