İngiltere’nin yeni başbakanı Rishi Sunak’ın yaz partisindeki dans videosu gündeme oturdu: İbizalılardan oy istiyor

İngiltere'nin çiçeği burnunda başbakanı Rishi Sunak son birkaç gündür gündemi oldukça meşgul ederken, Sunak'ın yıllar önce İbiza'da çekilen dans videoları sosyal medyanın gündemine oturdu. Söz konusu görüntüleri paylaşan İbiza'daki eğlence mekanının sahibi paylaşıma "Rishi, İbiza halkından oy isterken" notunu düşerken, sosyal medya kullanıcıları ise görüntüyü tiye aldı.

featured

İngiltere, son günlerde sadece 44 gün tahtta kalan Demir Leydi Liz Truss’ın istifasını konuşuyor. Truss’ın yerine gelen isim ise eski Maliyet Bakanı Rishi Sunak oldu.

Dün görevine başlayan ve açıklamalarda bulunan Sunak’ın yıllar önce çekilmiş görüntüleri ise sosyal medyada dolaşmaya başladı.

Sunak’ın yıllar önce İspanya İbiza’da dans ederken çekilmiş videosuna onlarca yorum yapıldı. Sunak’ın dans ettiği eğlence mekanının sahibi Wayne Lineker, bu görüntüleri paylaşırken “Sunak, İbiza’daki kalabılığı kendisine oy versin diye ikna etmeye çalışıyor” notunu düştü.

Video kısa sürede viral oldu. Pek çok kişi Sunak’ın dansını tiye aldı.

İngiltere Kralı 3. Charles’tan bile daha zengin olan Rishi Sunak, ünlü ve sosyetik pek çok ismin gittiği yerlere sıklıkla gidiyor.

Sunak’ın bu görüntüleri geçtiğimiz aylarda dans videolarıyla gündemi oldukça meşgul eden Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’i akıllara getirdi. Marin, sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine çıkan görüntüleri için gözyaşları içinde özür dilemişti.

Rishi Sunak 12 Mayıs 1980 doğumlu Britanyalı siyasetçidir. Şubat 2020’den beri Birleşik Krallık’ın Hazine Şansölyesidir. Muhafazakâr Parti üyesi olan Sunak, Temmuz 2019 ile Şubat 2020 tarihleri arasında Hazine Bakanlığı’nda baş sekreterlik yapmıştır. 2015 genel seçimlerinden beri parlamentoda Richmond (Yorks) milletvekilidir.

2001 ile 2004 yılları arasında Goldman Sachs’ta çalıştı. 13 Şubat 2020-5 Temmuz 2022 tarihleri arasında Hazine Bakanı olarak görev aldı.

Temmuz ayında Sunak, Başbakan Boris Johnson’ı eleştirerek istifa ettiğini açıklamıştı. Maliye Bakanı Rishi Sunak, Twitter üzerinden yayınladığı ve Boris Johnson’a yazdığı istifa mektubunda “Ülkemiz çok büyük zorluklarla karşı karşıya. Halk haklı olarak hükümetin düzgün, yetkin ve ciddi bir şekilde yürütülmesini bekliyor. Bu standartların uğrunda savaşmaya değer olduğuna inanıyorum ve bu yüzden istifa ediyorum” açıklamasını yapmıştı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir