Recep Tayyip Erdoğan İsveç’e diz çöktürdü! PKK’lı terörist Mahmut Tat, Türkiye’ye iade edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta İsveç Başbakanı Kristersson'u Ankara'da kabul etmiş ve "İsveç kendi güvenliği için NATO üyeliğini istiyor, biz de kendi güvenlik kaygılarımızın giderilmesine destek olan bir İsveç görmek istiyoruz" açıklamasını yapmıştı. Bu uyarının hemen ardından İsveç, PKK terör örgütüne karşı harekete geçti. PKK'lı terörist Mahmut Tat, Türkiye'ye iade edildi.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politikadaki taviz vermeyen tutumu İsveç‘e geri adım attırdı. Yıllardır PKK’lı teröristlere ev sahipliği yapan İsveç, Türkiye’nin baskıları üzerine PKK/YPG ile arasına mesafe koyacağına dair garanti vermişti.

İSVEÇ BAŞBAKANI’NA SERT MESAJ

Geçtiğimiz hafta Ankara’yı ziyaret eden İsveç Başbakanı Kristersson’u kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şu mesajları vermişti:

Terörizmle mücadelede iş birliği, NATO’nun önemli ilkesidir. Terör örgütlerinin İsveç’in demokratik yapısını etkilemesi muhakkak engellenmelidir.

PKK/PYD/YPG, FETÖ ve DHKP-C terör örgütlerinin, İsveç’in demokratik ortamını istismar etmesi muhakkak engellenmelidir.

İsveç kendi güvenliği için NATO üyeliğini istiyor, biz de kendi güvenlik kaygılarımızın giderilmesine destek olan bir İsveç görmek istiyoruz.

 

İSVEÇ GERİ ADIM ATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç Başbakanı Kristersson’a yönelik yaptığı uyarılar etkisini gösterdi. Yıllardır PKK/YPG terör örgütüne ev sahipliği yapan İsveç, örgüt ile arasına mesafe koymaya başladı.

TERÖRİST MAHMUT TAT İADE EDİLDİ

İsveç, Türkiye’nin istediği teröristleri tek tek tutuklayıp iade etmeye başladı. İki gün önce gözaltına alınan PKK’lı Mahmut Tat, dün Türk emniyet güçlerine teslim edildi.

İsveç’e kaçmadan önce Tunceli’de PKK’nın terör faaliyetlerine katılan ve 6 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Tat, İsveç’te terör örgütünün uyuşturucu ticaretini yöneten isimler arasındaydı.

Benzer Haberler
mahmut-tat-kimdir
İsveç yola geliyor! PKK’lı Mahmut Tat’ı Türkiye’ye iade etti
jhgf
İsveç Başbakanı Kristersson, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şartlarını kabul etti: ‘Tüm taahhütleri yerine getireceğiz’
erdogan-gjiT_cover
İsveç Başbakanı ile kritik görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Üçlü muhtıra vurgusu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir