Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Çanakkale ruhuna tekrar ihtiyacımız var”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi töreninde konuştu. Erdoğan, "Nasıl 108 sene önce imkansızı başardıysak, asrın felaketinin üstesinden de yine dayanışmayla, yine kardeşlikle gelebiliriz" dedi.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıldönümü Töreni’nde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamaları: 

“Bir kez daha aziz şehitlerimizin manevi huzurundayız. Rabbim şehitlerimizin ruhlarını şad, mekanlarını cennet eylesin. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal, Çanakkale’yi kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden bu toprakları bize ebedi vatan yapan zafer olarak tarif ediyor. Çanakkale, Kurtuluş Savaşımızın adeta provası, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş müjdesidir. Üzerinden ne kadar süre geçerse geçsin, 108 sene önce burada yazılan büyük destanı daima gururla hatırlıyoruz. Çanakkale aynı zamanda zorluklar karşısında bizlere mücadele azmi veren ilham ve güç kaynağıdır.

‘ÇANAKKALE RUHU’ MESAJI

Nasıl 108 sene önce omuz omuza vererek imkansızı başardıysak asrın felaketinin üstesinden de yine dayanışmayla kardeşlikle gelebiliriz. Milletimizin, depremin ilk anlarından itibaren ortaya koyduğu, birlik ve beraberlik tablosu bizlere umut ve güven aşılıyor. Ziyaret ettiğimiz şehirlerde, insanlarımızın metanetini, sabrını, vakarını, hayata yeniden tutunma iradesini gördükçe biz de cesaret kazanıyoruz. Gece gündüz çalışarak en kısa sürede şehirlerimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Seferberlik ruhunun zedelenmesine izin vermemeliyiz.

Rabbim ülkemizi her türlü kazadan, beladan, afetten muhafaza eylesin diyorum. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken Çanakkale Deniz Zaferimizin 108. yıl dönümünü tekrar tebrik ediyorum. Anafartalar Komutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bütün komutanlarımızı, kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle anıyorum.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir