Hemşire Ömür Erez’i öldüren Rahmi Uygun hakkında flaş gelişme! İlk cinayeti değilmiş…

İstanbul'un Kartal ilçesinde çalıştığı sağlık merkezinde hemşire Ömür Erez'i silahla öldüren Rahmi Uygun adliyeye sevk edildi. Uygun'un 2009'da cinayetten yargılanarak 2019 yılına kadar hapis yattığı belirlendi.

rahmi uygun

Kartal 10 No’lu Aile Sağlığı Merkezinde görevli hemşire Ömür Erez‘i silahla öldürdükten sonra polis ekiplerince gözaltına alınan Rahmi Uygun‘un emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinden polis eşliğinde çıkarılan zanlı, Kartal’daki Anadolu Adliyesine sevk edildi. Olayla ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı.

ENİŞTESİNİ DE ÖLDÜRMÜŞ

Edinilen bilgilere göre, 20 suç kaydı Rahmi Uygun’un 2009 yılında kız kardeşinin eşini öldürerek hapse girdiği, 2019’da çıktığı belirtildi. 2021 yılında başka suçla hapse girdiği, 4 ay önce de cezaevinden tamamen çıktığı açıklandı. Zanlının cezaevinden çıktıktan sonra internet üzerinden Ömür Erez’le tanıştıkları tespit edildi.

rahmi uygun

HEMŞİRENİN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU’NDAN ALINDI

Kartal Yunus Mahallesi Topselvi 10 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde dün saat 13.45 sıralarında meydana gelen olayda görevli hemşire Ömür Erez, silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan hemşire Ömür Erez, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Yapılan incelemenin ardından Erez’in cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırılmıştı. Buradaki incelemesi tamamlanan cenaze ailesi tarafından teslim alındı. Ömür Erez’in cenazesi Maltepe’de ikindi namazına müteakip kılınacak namazın ardından defnedilecek.

rahmi uygun

AİLESİNE AİT PARAYI EMANET ETMİŞ

Polis soruşturması sonucu zanlının, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan hakkında bir yıl hapis cezası kesinleşince cezaevine gireceği için ailesine ait olduğunu iddia ettiği 187 bin lira parayı Ömür Erez’e emanet ettiğini söylediği belirtildi. Rahmi Uygun’un poliste verdiği ifadesinde “Ona parayı verdim. Cezaevine gireceğim bana para lazım olur. Sen bana gönderirsin dedim. Ancak cezaevine girdikten sonra bana hiç para göndermedi” dediği öğrenildi. 2021 yılının Ekim ayında cezasını tamamlayarak tekrar serbest kalan Rahmi Uygun ile Ömür Erez’in arasının bu para alışverişi nedeniyle bozulduğu sürekli tartışmaya başladıkları öğrenildi.

OTOBÜSLE İSTANBUL’A GELMİŞ

Polis soruşturması sonucu telefondaki son tartışmalarının ardından bir otobüse binerek İstanbul’a gelen Rahmi Uygun’un Bağcılar’da hastanede tedavi gören arkadaşı Y.Ö.’nün yanına gittiği ve “Kartal’a gitmem lazım. Bana yardımcı olabilir misin dediği ” tespit edildi. Bu sırada Y.Ö.’nün yanında bulunan Musa T.’nin “Abi ben seni götüreyim” diyerek saldırganla birlikte Kartal’a gittiği belirlendi. Burada Musa T., otomobili bir kaç sokak arkada park ederek beklerken Rahmi Uygun’un cinayeti işlediği belirlendi.

İFADESİNDE CİNAYETİ TÜM DETAYLARI İLE ANLATTI

Cinayet Büro Amirliğinde ifade veren şüpheli Rahim Uygun ise işlediği cinayeti itiraf ederken, tüm detayları polislere anlattı. “Cezaevinde çıktıktan sonra tanıştığı Ömür Erez’le ilişkimiz başladı. Ona kardeşimden daha çok güveniyordum. Evlenmeyi düşünüyordum. Ruhsatsız silah yüzünden bir yıl hapis cezam kesinleşince, aileme ait olan 187 bin lirayı ona vererek, bana arada sırada para göndermesini istedim. Ancak cezaevine girdikten sonra bana hiç para göndermedi. Ona çok kızmıştım” dediği kaydedildi. Para yüzenden sık sık tartıştıklarını anlatan Rahim Uygun “Son tartışmamızın ardından Konya’dan İstanbul’a geldim. Niyetim onunla konuşmaktı. Ancak aramızda yine tartışma çıktı. Bana hakaret etmeye başlayınca kendimi kaybettim.” dediği öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan daha önceden 20 suç kaydı bulunduğu öğrenilen şüpheli Rahim Uygun, Musa T. ile birlikte adliyeye sevk edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir