Putin işgal sonrası ilk canlı yayında bir anda ortadan kayboldu! İşin aslı ne?

Canlı yayın esnasında Putin'in yaklaşık 6 dakikalık konuşmasının son saniyelerinde kesinti yaşandı. Konuşma tamamlanmadan programın konser kısmı ekranda belirdi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, yaptığı açıklamada, yayının yapıldığı sunucuda yaşanan teknik sebepten dolayı beklenmeyen bir kesintinin yaşandığını bildirdi.

featured

Vladimir Putin‘in de katılımıyla Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı Ukrayna’dan ilhak ederek topraklarına katmasının 8’nci yıldönümünde dün Rusya’nın başkenti Moskova’da büyük kutlamalar düzenlendi. Kent merkezlerinde yapılan yürüyüşlerin ardından Moskova’daki Lujniki Stadyumu’na giden 100 bine yakın kişi, burada düzenlenen konserleri izledi. Stadyumdaki konserlerin sürpriz konuğu ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin oldu.

“RUSYA İLE ORTAK KADERİ YAŞAMAK İSTEDİLER”

Binlerce kişinin sevgi gösterileri altında sahneye çıkan Putin, “18 Mart 2014’te Kırım ve Sivastopol’da yapılan referanduma giden insanların kendi topraklarını birleştirmeyi istemeleri ortak kaderimizdi. Kendi topraklarında yaşadılar ve yaşadıkları tarihi vatanları Rusya ile ortak bir kaderi yaşamak istediler. Bunu yapmaya hakları vardı ve amaçlarına ulaştılar. Öncelikle bayramlarını kutlayalım, bu onların bayramıdır. Tebrikler! Bu süre zarfında Rusya, Kırım ve Sivastopol’u yükseltmek için çok şey yaptı. Çıplak gözle hemen görülemeyen şeyler yapmak gerekiyordu. Temel amaçlar gaz arzı, enerji arzı, toplumsal hizmetler, yol ağının restorasyonu, yeni yolların, otoyolların ve yeni köprülerin inşası” ifadelerini kullanarak Kırım’a yapılan yatırımlardan bahsetti.

Putin'in konuşması sırasındaki tuhaflık dünya gündeminde! Bir anda ortadan kayboldu, kimse ne olduğunu anlamadı

“BUNLARIN TÜMÜNE SOYKIRIM DENİR”

Konuşmasının devamında Donbass Bölgesi’nde Ukrayna tarafından soykırım yapıldığını iddia eden Başkan Putin, “Gerçek şu ki, Kırımlılar ve Sivastopol sakinleri Neo-Nazilerin ve aşırı milliyetçilerin önüne sert bir bariyer koyarak doğru olanı yaptılar. Çünkü diğer bölgelerde yaşananlar ve halen yaşanmakta olanlar bunun en iyi teyididir. Donbass’ta yaşayan ve yaşamaya çalışan insanlar da bu darbeye katılmadılar. Onlara karşı (Donbass halkına karşı) cezalandırmak için askeri operasyonlar başlattılar hemen arkasından burayı ablukaya aldılar. Toplarla, sistematik bombardıman ve saldırılarına maruz kaldılar. Bunların tümüne soykırım denir” dedi.

Ukrayna’ya başlattıkları askeri operasyonların nedenine de değinen Putin, “İnsanları soykırımdan bu acıdan kurtarmak. Donbass ve Ukrayna’da başlattığımız askeri operasyonun ana hedefi ve tam hedefi budur” dedi.

BİR ANDA EKRANDAN KAYBOLDU

Putin’in konuşmasını sonlandırmasına az bir süre kalmışken yaşananlar ise tüm dünyanın dikkatini çekti. Televizyonlardan canlı olarak yayınlanan konuşma bir anda kesilerek şarkılar yayınlanmaya başladı. Putin, bir anda ekrandan kaybolurken Rus sanatçı Oleg Gazmanov’un şarkıları çalınmaya başladı.

YAYINI TEKRAR VERDİLER

Yayın kısa bir süre böyle devam ettikten sonra Putin’in yaklaşık beş dakika süren konuşması baştan sona tekrar yayınlandı. Putin, konuşmasının sonunda canlı yayın yapılıyormuş gibi sahneden alkışlar arasında indi.

ABD’den Putin kararı! Savaş suçlusu ilan edildi

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir