Putin 4 bölgenin ilhakını resmen açıkladı: ‘Artık onlar bizim vatandaşımız’

Rusya Devlet Başkanı Putin 4 bölgenin ilhakına yönelik açıklama yaptı. Bölgelerin ilhakını resmen ilan eden Putin, Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya halkı için "Artık onlar bizim vatandaşımız" ifadelerinde bulundu. Batı'ya sert eleştirilerde bulunan Rusya lideri Batı'nın geçmişte işlediği savaş suçlarını kabul etmediğini dile getirdi.

featured

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, dün Ukrayna’da referandum düzenlenen 4 bölgenin Rusya’ya katılacağını duyurdu. Peskov, düzenlenecek imza töreninde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in konuşma yapacağını açıklamıştı. Gelen bir son dakika açıklamasına göre, Rusya lideri Putin 4 bölgenin ilhakı konusunda açıklama yaptı. Putin, Rusya’ya katacakları bölgeleri müzakere konusu etmeyeceklerini belirterek, “Kiev yönetimini, askeri eylemleri durdurmaya ve müzakere masasına oturmaya çağırıyoruz” dedi.

“ARTIK ONLAR BİZİM VATANDAŞIMIZ”

Putin, milyonlarca kişinin gerçek düşüncelerini açıkladığı söyleyerek, “Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya’da korkmadan iradelerini gösterdiler. Artık sonsuza kadar bizim vatandaşlarımız olmuşlardır” sözlerine yer verdi.

“ORTAK GELECEĞİMİZİ ELİMİZDEN ALAMAZLAR”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 4 bölgenin ilhakına ilişkin yaptığı açıklamada, “Tüm zorluklara karşı Rusya’ya bağlıklarını korudular bunu hiç kimse yok edemez. Ne Ukrayna ne Batı bizim birliğimizi ortak geleceğimizi elimizden alamaz” dedi.

BATI’YA SERT ÇIKTI

Söz konusu bölgelerdeki halkın gerçek ve umutlu yüzlerini görebildiğini söyleyen Putin, “Batı’ya baktığımda, onların kendi isteklerini kabul ettirmeye çalıştıklarını görüyorum. Rusya’nın umutsuzluğa kapılacağını düşündüler. Ama Rusya yeniden doğdu” dedi.

“ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR”

Batılı devletlerin Rusya’nın büyümesi ve gelişmesini istemediğini ifade eden Rusya lideri, “Bir kez daha dünyaya baktığımızda büyük Rus halkının egemenlik ve değerleri onlar için tehdit olarak görülüyor olabilir. Ancak halkımız, insanımız bunun bedelini ödememeli. Küresel anlaşmalara ve durumlara saygı gösterilmeli. Eski Rus liderlere baktığımızda, Batı’nın yalanlarına uyduklarını görüyorum. Bu durum da dünya düzeninin değişmesine neden oldu. Dünyada çifte standart uygulanıyor ve bunu haksız buluyorum. Bizi aptal yerine koyuyorlar” dedi.

“BU İNSANLARIMIZIN DOĞAL HAKKI”

Rusya’nın binlerce yıllık bir medeniyet olduğunun altına çizen Putin, hiç kimsenin kurallarıyla hareket etmeyeceklerini dile getirdi. “Batılı devletlerin tek irade ile hareket ettiğini söyleyen Putin, “Bu hakkı onlara kim veriyor? Donbas ve Kırım’daki insanların kendi kaderlerini seçme şansı var. Bu insanların doğal hakkı” açıklamasında bulundu.

Batı’nın dünyada yaptığı katliamlardan bahseden Putin, “İnsanları hayvanlar gibi katlettiler. Bu kabul edilemez. 20. yüzyılda koloni karşıtı bir anlayışı benimseyen de yine bizim ülkemiz. Biz kendi halkımızın yok olmasına izin vermeyeceğiz. Ahlaki değerlerimiz bunlara izin vermez. Rusya kültürü buna izin vermeyecektir.

KUZEY AKIM 1 VE 2 HAKKINDA AÇIKLAMA

Kuzey Akım 1 ve 2’deki sızıntıya da değinen Putin, “Anglo-Saksonlar yaptırımlara doydu, şimdi sabotajlara başladılar. Kuzey Akım boru hatlarını patlattılar” sözlerine yer verdi.

TAHIL SEVKİYATI

Putin’in değindiği bir diğer nokta ise tahıl sevkiyatı oldu. Rusya lideri konuyla ilgili “Ukrayna’dan çıkarılan tahıl Avrupalı ülkelerine gidiyor. Tahılın yüzde 5’i ancak dünyanın fakir olan ülkelerine gitti. Yine doğrudan kandırmaca” sözlerine yer verdi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir