Provokatif paylaşımlar yapan Suriyeli hesap PKK bağlantılı çıktı!

Sosyal medyadan Suriyeliler Halk Platformu adıyla halkı kışkırtan ve provokasyona imza atan, ‘’@suriyehanedani’’ kullanıcı adıyla açılan hesabın gerçek yüzü ortaya çıktı. Suriyeliler adına tweetler atan bu hesabın yeni açıldığı ve öncesinde PKK'lı hesaplarla etkileşimi dikkat çekti.

featured

Son dönemde artan mülteci karşıtlığı ve Suriyeli, Afgan ya da Pakistanlı bazı mültecilerin halkı kışkırtan tavırları sonrası gözler sosyal medya mecralarındaki hesaplara çevrildi. Suriyeliler Halk Platformu ismiyle paylaşımlarda bulunan ancak aslında hiçbir resmi platformu içermeyen bir hesabın PKK ile bağlantısı gözler önüne serildi.

Önceki ay açılan “Suriyeliler Halk Platformu -(@suriyehanedani) hesabının paylaştığı provokatif tweetler sosyal medyada tepki çekti. Hesabın kimler tarafından kullanıldığına dair bilgiler ise kısa zamanda gün yüzüne çıktı.

ÜMİT ÖZDAĞ’A “BİZ SİZİ GÖNDERİRİZ” DEMİŞTİ

Suriyeliler Halk Platformu isimli bu hesap daha önce Ümit Özdağ da dâhil bir çok tehdit içerikli tweet paylaştı.

PKK’LI HESAPLARLA İLİŞKİSİ DEŞİFRE OLDU

Suriyeliler Halk Platformu ismiyle halkı provoke eden bu hesabın önceden @sovalyeler3434 ismiyle yazdığı ve tweetleri ortaya çıktı.

Destek çağrısında bulunan @Pirobotan73 adlı profilin @sovalyeler3434/@suriyehanedani hesabını kurduğu düşünülüyor. Profilin incelendiğinde de hesabın PKK yanlısı paylaşımlarla dolu olduğu görülüyor…

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir