Provokasyon mevsimi

featured

Türkiye’de sanki gizli bir el tarafından düğmeye basıldı ve toplumun sinir uçlarına dokunan yalan haberler peşpeşe servis edilmeye başlandı. Önce polisi hedef alan şiddet haberleri, sonrasında reklamını yapmaya çalışan zavallı bir rapçinin “beni tutukladılar” yalanına inanan sosyal medya kullanıcıları ve bugün de “Kürtçe müzik dinledi diye öldürüldü” haberleri…

Ankara Valiliğinden bugün yapılan açıklamada “Kürtçe Müzik Dinlediği için Öldürüldü” başlıklı haberler ve sosyal medyadaki provokatif paylaşımlar için yalanlama geldi.

Ankara Valiliğinin açıklamasında şunlar kaydedildi:

“İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine, şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır. Maktulün arkadaşı B.A. alınan ilk ifadesinde olayın bu şekilde başladığını belirtmektedir.

Diğer yandan olayla ilgili şüpheliler derhal gözaltına alınarak gerekli adli süreç Cumhuriyet savcılığının talimatları doğrultusunda detaylı bir şekilde sürdürülmektedir. Konunun başka mecralara çekilerek tahrik unsuru olarak kullanılmasının iyi niyetten uzak olduğu aşikardır.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir