Prens Harry ve Meghan Markle’dan Kraliyet’e zeytin dalı! İkinci çocuklarına Lilibeth Diana adını verdiler

featured

Sussex Dükü ile Düşesi Prens Harry ve Meghan’ın kız bebeklerinin doğumu, İngiltere gazetelerinde baş sayfalarda yer aldı. Gazetelere konuşan uzmanlar, son dönemde Kraliyet Sarayı ile ilgili eleştirilerini dile getiren çiftin, zeytin dalı uzatmak için bebeğe Kraliçe Elizabeth’in takma adını vermiş olabileceğini ileri sürdü.

İkinci bebekleri dünyaya geldi

Dün açıklama yapan çift, kızlarının California’daki bir hastanede Cuma günü 11:40’ta doğduğunu ve bebeklerine Lilibeth “Lili” Diana ismini verdiklerini açıklamıştı. Çift, ikinci çocuklarına Lilibeth adını, Kraliyet ailesinin Kraliçe İkinci Elizabeth’e verdiği takma ada atıfla koyduklarını belirtmişti. Bebeğin ikinci ismi Diana’nın ise büyükanne Prenses Diana’yı onurlandırmak için konulduğu kaydedilmişti.

İngiltere gazeteleri, ‘Lilibeth’ takma adının, Kraliçe Elizabeth daha küçük bir çocukken ve adını doğru telaffuz etmekte zorlandığı sırada ortaya çıktığını ve Prens Philip’in de onu takma adıyla çağırdığını yazdı.

“Aile üyelerini incittikleri için…”

The Sun gazetesine konuşan bir kraliyet uzmanı, isim seçiminin “son tartışmalardan sonra Kraliyet Ailesi’ne bir zeytin dalı olabileceği” yorumunu yaptı. Kraliyet yazarı Phil Dampier, “Lilibeth, Kraliçe için o kadar kişisel bir isim ki, umarım Saray’a önceden haber vermişlerdir” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Harry ve Meghan’ın son aylarda eleştirilerini abarttıklarını ve Harry’nin büyükannesini ve diğer aile üyelerini derinden incittiklerini fark ettiklerini düşünüyorum.”

“180 derece geri dönmek demek”

Daily Mirror’a konuşan Kraliyet Sarayı’nın eski basın sorumlusu Dickie Arbiter ise bu ismin verilmesinin tartışmalı olduğunu söyleyerek “Röportajlarda, Harry babasını ve yetiştirilme tarzını çok eleştirdi, bu yüzden Kraliçe’yi de eleştirdi denilebilir. Kendisinden uzaklaşmak için California’ya taşındı, ama bu ismi seçmek demek 180 derece geri dönmek demek. Bu yüzden, Kraliçe’nin takma adını bebeğe vermenin bir zeytin dalı olup olmadığını merak ediyorum. Buna sadece Harry cevap verebilir” ifadelerini kullandı.

Kraliyet Ailesi’ni eleştirmişlerdi

Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle, ünlü televizyon sunucusu Oprah Winfrey’e verdikleri röportajda Kraliyet Ailesi’ndeki yaşamlarını anlatmıştı. Çift, röportajda, diğer kraliyet mensuplarıyla ilişkileri, ırkçılık ve yaşadıklarının akıl sağlıklarına etkileriyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Dünya bu röportajı konuşuyor! Prens Harry ve Meghan Markle’dan Kraliyet itirafları…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir