Polonya’yı 3-1 yenen Fransa, çeyrek finalde

2022 FIFA Dünya Kupası'nda heyecan hız kesmeden devam ediyor. Son 16 turu mücadelesinde Fransa ile Polonya karşı karşıya geldi. Mücadelede gülen taraf 3-1'lik skorla son şampiyon Fransa olurken, adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

featured
Dünya Kupası son 16 turunda Fransa ile Polonya karşı karşıya geldi. Mücadele 3-1 Fransa üstünlüğüyle sona erdi.  Maçta goller; 44. dakikada Olivier Giroud, 74. ve 90+1. dakikada Kylian Mbappe’nin vuruşuyla geldi. Lewandowski, 90+9’da penaltıdan takımının tek golünü buldu. Bununla birlikte son şampiyon Fransa, Dünya Kupası’nda çeyrek finale ulaştı.

MBAPPE ŞOV

2018 Dünya Kupası’nda 5 gol bulan Mbappe, 2022’de daha çeyrek final maçına çıkmadan aynı rakama ulaştı. Dünya Kupası’nda gol krallığına edvam eden Mbappe, 3 de asist katkısı sağladı.  Mbappe aynı zamanda, 24 yaşını görmeden 8 veya daha fazla Dünya Kupası golüne ulaşan ilk oyuncu oldu. Daha önce bu rekor Pele’ye aitti.
Fransa Milli Takımı adına da 32. golüne ulaşan forvet oyuncusu, bir diğer efsane Zinedine Zidane’ı da milli takım gollerinde geçti.  Süper yıldız aynı zamanda milli takımının son 9 golünde 7 gol ve 2 asistle, tamamında rol alan isim oldu.

TARİHE GEÇTİ

Maçta gol bulan Giroud, Milli Takım’daki gol sayısını 52’ye çıkardı. Bununla birlikte forvet oyuncusu takımının en golcü oyuncusu oldu. Rekor daha önce 51 golü olan Thierry Henry’e aitti. Giroud, Fransa Milli Takımı’nda 117 maçta bu rakama ulaştı.
Olivier Giroud, 30. dakikada Dembele’nin pası sonrası boş kaleye çok yakın mesafeden golü bulamadı. Dakika 38’de Polonya oyuncularının üst üste 3 şutunda Hugo Lloris ve savunma gole izin vermedi. Maçın ilk 41 dakikasında kolyeyle oynayan Jules Kounde, hakemlerin fark etmesi sonrasında kolyesini çıkardı. Maç bu nedenle kısa bir süre durdu. Olivier Giroud, 44. dakikada bu kez golü buldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir