“Polisler indirimli yemek vermeyen adamı dövdü” yalanı ellerinde patladı! İşte olayın aslı…

İstanbul Şile'de bir kebapçının polislere indirimli yemek vermediği için dövüldüğü iddia edilmişti. İşin aslı bambaşka çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü, 12 suç kaydı olan şahsın üzerinde uyuşturucu bulunduğunu, işlem yapılmak üzereyken polislere tehdit, hakaret ve fiziki direnç gösterdiğini açıkladı.

featured

Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul Şile’de indirimli yemek vermediği için polisler tarafından dövüldüğü iddia edilen şahısla ilgili gerçekleri açıkladı.

Şahısın üzerinden uyuşturucu bulunduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

OKUL YAKININDA İKİ KİŞİ GÖRÜLDÜ

Bazı basın yayın kuruluşlarında “Şile’de indirimli yemek vermedi iddiası ile polisler tartıştıkları kebapçıyı dövdü…” başlığıyla yer alan haber ile ilgili;

Farklı tarihlerde Şile ilçesi Üsküdar Caddesi üzerindeki bir okul yakınında bulunan işyerinde uyuşturucu madde satışı yapıldığı bilgisi edinilmiştir. Belirtilen iş yeri üzerinde yapılan çalışmalarda iş yeri sahibinin 09.06.2022 tarihi saat 03.10 sıralarında okul yakınında iki kişi ile birlikte görülmesi üzerine, şahısların uyuşturucu madde satışı yapıyor olabileceği değerlendirilmiştir.

12 SUÇ KAYDI VAR

Bunun üzerine kasten yaralama, oto hırsızlığı vb. suçlardan olmak üzere 12 adet suç kaydı olan şüpheli Ö.A’ya müdahale edildiği sırada, şüphelinin yere bir şeyler attığı görülmüş, yere atılan malzemeler kontrol edildiğinde, 3 parça halinde (1.25 ve 1.80 gram metamfetamin ve bir parça 0.25 gram esrar maddesi) uyuşturucu madde olduğu tespit edilmiştir.

EKİPLERE TEHDİT, HAKARET VE FİZİKİ DİRENÇ GÖSTERDİ

Şahıs, uyuşturucu madde kullanımı ve satmak suçundan işlem yapılmak üzere yakalanacağı esnada, şüpheli ekiplerimize tehdit, hakaret ve fiziki direnç göstermiştir. Direnç esnasında bir polis memuru kaşından yaralanmış (6 gün işgöremez raporu), şüpheli şahıs ekiplerimizce yakalanmıştır.

İŞYERİ RUHSATSIZ OLDUĞU İÇİN MÜHÜRLENDİ

Şahsa alınan Savcı talimatına istinaden “Görevli Memura Mukavemet” ve “Uyuşturucu Madde Kullanmak” suçlarından işlem yapılmış, ayrıca şahsın da görevli memurlardan şikâyetçi olması üzerine, savcı talimatı ile Jandarma tarafından görevli memurlar hakkında işlem başlatılmıştır. İhbara konu olan işyerinin ruhsatsız olması sebebiyle, iş yeri zabıta ekiplerince kapatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir