PKK’nın Kemal Pir kod adlı bombacısı Kocaeli’de yakalandı! Gara’da üst düzey bölge sorumlusuydu…

featured

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bir grup kaçak göçmenin illegal yollarla Avrupa ülkelerine götürüleceği ve bu şahıslar arasında önemli bir şahsın olduğu bilgisine ulaşıldı. Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 11 kaçak göçmen yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan yabancı uyruklu şahısların arasından ikisinin yurt dışına kaçmak için daha fazla para verdiğini tespit etti. Şahısların daha fazla para ödemesinden şüphelenen ekipler, şahısların parmak izini aldı.

ÖRGÜTE 2008’DE KATILMIŞ

Şahıslardan birisinin yapılan parmak izi sorgulamasında 32 yaşındaki Resulayn doğumlu K.H.R.S. isimli PKK’lı terörist olduğu belirlendi. Şahsın yapılan işlemlerinde, 2008 yılında PKK terör örgütüne katıldığı, Gara, Hakurk ve Şemdinli bölgelerinde terör örgütü adına üst düzey sorumlu olduğu, en son terör örgütünün sözde bölük komutanlığını yaptığı ve patlayıcı uzmanı olduğu belirlendi.

Örgütün patlayıcı uzmanı

Örgütün sözde patlayıcı uzmanı alan teröristin 2012 yılında Şemdinli’de zırhlı polis aracına ve aynı bölgede farklı bir tarihte de askeri konvoya yönelik bombalı saldırılarının faali olduğu belirlendi. 2021’de de Şemdinli merkeze yapılan saldırının planlayıcısı olduğu saldırıda yer aldığı öğrenildi. Bombacı teröristin yurt dışına kaçması için yardım ve yataklık eden Suriye uyruklu diğer şahıs adliyeye sevk edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir