PKK’lı TTB’den Türkiye’ye büyük ihanet! Doktorları devlete karşı ayaklanmaya çağırdılar

Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi sonrasında harekete geçen Türk Tabipler Birliği (TTB), iğrenç cinayetin sorumluluğunu hükümete yükleyerek doktorları devlete karşı ayaklanmaya davet etti. Terör örgütü PKK'nın kontrolünde olan TTB yönetiminin sağlık sistemini kitleme çabaları birkaç yıldır devam ediyor.

featured

PKK’ya yakınlığı ile bilinen TTB yönetimi, Türkiye’de sağlık sistemini kilitlemek için elinden geleni yapıyor. Her menfur olayda hükümeti hedef gösteren ve doktorları devlete karşı ayaklanmaya çağıran TTB yönetimi Doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesinin ardından da harekete geçti.

Türk Tabipler Birliği, Dr. Ekrem Karakaya’nın görev başında öldürülmesinin ardından doktoralara yönelik şiddete karşı 7-8 Temmuz’da grevde olacaklarını duyurdu.

SAĞLIKTA ŞİDDETİN SORUMLUSU ‘AK PARTİ’ ALGISI 

Türkiye’nin dünyaya örnek olan sağlık sistemini tıkamak için uğraş veren TTB yönetimi, sağlık sisteminde yıllardır devam eden ve dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önüne geçilemeyen ‘şiddet’ konusunda direkt hükümeti hedef alarak doktorları provoke ediyor.

SAĞLIKTA ŞİDDET AVRUPA’DA DAHA YAYGIN

Avrupa’da 8 ülkede, sağlık çalışanlarının ortalama yüzde 22.7’si hasta veya hasta yakınlarından şiddet gördüğü bildirildi.
Belçika, Almanya, Finlandiya, Fransa, İtalya, Polonya, Slovakya ve Hollanda’da sağlık çalışanlarının ortalama yüzde 22.7’si hasta veya hasta yakınlarından şiddet gördüğü araştırma sonuçlarına yansımış durumda.
Yapılan araştırmalarda “Şiddete maruz kalma oranlarında yüzde 39.1 ile Fransa ilk sırada. Almanya’da yapılan bir ankette, sağlık personelinin meslek hayatları boyunca yüzde 70.7’sinin fiziksel, yüzde 89.4’ünün ise sözel şiddete maruz kaldığı ortaya konulmuştur” sonucu ortaya çıkıyor.

ALMANYA’DA DÖRT DOKTORDAN BİR TANESİ ŞİDDET MAĞDURU

Alman Tabipler Birliği’nin verilerine göre, Almanya’da her dört doktordan biri hastasının saldırısına uğruyor. Doktorlar ya sözlü ya da fiziki saldırının mağduru oluyor.

Alman Tabipler Birliği, doktorların hastalarını muayene ederken güvenliklerinin bulunmadığına işaret ederken, mesai sırasında saldırıya uğrayan doktorların yasalar tarafından daha sıkı korunmasını, caydırıcı cezaların verilmesini istedi.
Almanya’da hastaların saldırısı sonucu hayatını kaybeden doktorlar da var. 2016’da Berlin’deki Benjamin Franklin Hastanesi’nde tedavi gören 72 yaşındaki bir hasta, 55 yaşındaki doktoru öldürmüştü. Bu yılın ocak ayında ise 67 yaşındaki doktor Berlin’deki muayenehanesinde saldırıya uğramış ve yaşamını yitirmişti.

SAĞLIKÇILARIN DEĞİL ÖCALAN’IN HAKKINI SAVUNDULAR

Terör örgütü elebaşı Öcalan için özgürlük çağrısı yapan Şebnem Korur Fincancı‘nın başkanı olduğu TTB’nin asıl amacı ise sağlık çalışanlarının hakları değil AK Parti hükümetini indirmek için provokasyonlar yapmak.

Avrupa ülkelerinde dahi önüne geçilemeyen ‘sağlıkta şiddet’ olaylarının sebebi olarak Sağlık Bakanlığı’nı gösteren TTB yönetiminin terör örgütü PKK tarafından öldürülen sağlıkçılar için hiçbir açıklama yapmadığı da biliniyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir