PKK sevici TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı için 7 yıl 6 ay hapis talebi

TSK hakkında kimyasal silah iddialarında bulunan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında istenen ceza belli oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

featured

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TSK’nın terör operasyonları sırasında kimyasal silah kullandığı iddiaları nedeniyle, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Terör örgütü elebaşı Mustafa Karasu’dan Şebnem Korur Fincancı’ya destek: ‘Tarihi bir eylemdir’

7,5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Şebnem Korur Fincancı hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan 1 yıl 6 aydan 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, Ficancı’nın konuşmada Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kendisine yasal olarak vermiş olduğu resmi bir unvanı PKK silahlı terör örgütünün basın yayın araçlarından biri olan Medya Haber TV’de kullandığı, bu durumun ”suçun basın ve yayın yolu ile işlenmesi hâlinde” daha ağır şekline vücut verdiği kaydedildi.

BÜLTEN SUNUCUSUNUN KOD ADI VE ARANMASI BULUNUYOR

İddianamede, Medya Haber TV sunucusu olan ve hakkında kolluk birimleri tarafından aranma kaydı bulunan Selahattin Işıldak kod isimli Adnan Göksungur’un da şüpheliyi görebilecek şekilde ekrana baktığı, bu haliyle skype bağlantı üzerinden sadece sesle bağlantı yapılmadığı Fincancı’nın karşısındakini de gördüğü belirtildi. Canlı bağlantı sırasında ekran görüntülerinde PKK silahlı terör örgütü üyelerinin çok sayıda resminin bulunduğu, söz konusu örgüt üyelerinin arka fondaki yazı kapsamında Irak’ın kuzey bölgesindeki Zap kesiminde Türk Silahlı Kuvvetlerince etkisiz hale getirildiğinin anlaşıldığı ancak bunun örgütsel saikle ve propaganda yapmak kastıyla “Zap’ta kimyasal silahla gerillalar katledildi.” şeklinde arka fon resmi kullandığını kaydedildi.

VİDEO ÜZERİNDEN TEŞHİS KOYDU

Ana haberde spiker tarafından örgüt propagandasının yapıldığını bildiği halde canlı bağlantı yaparak benzer şekilde nerede, ne zaman, kim tarafından çekildiği belli olmayan, bir video görüntüsünü izlendiğini iddia eden Fincancı’nın adli tıp uzmanı sıfatıyla uyumsuz olacak şekilde sadece kaynağı belirsiz bir video üzerinden tıbbi teşhis ve tanı koyduğu vurgulandı. Aynı zamanda Fincancı’nın bu durumun Minesota Protokolü kapsamında olay yerinde incelenmesi gerektiği şeklinde kendisinin de çelişkili söylemlerde bulunduğu belirtildi. Fincancı’nın olay yerinde incelenmesi gereken önemli bir husus hakkında sadece video izleyerek kanaatte bulunulmasının ve “katledildi şeklinde” haber yapılan bir canlı bağlantıda dile getirilmesinin terör örgütü propagandası suçu açısından kuvvetli bir suç unsuru teşkil ettiği kaydedildi.

GÖREV TANIMI BU DEĞİL

Fincancı’nın Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı olarak seçildiği ve halen görevde olduğunun vurgulandığı iddianamede, Fincancı’nın başkanlığını yaptığı birliğin görevi tanımının ”tabipler arasındaki mesleki dayanışmayı ve meslek mensuplarının yararlarını korumak” şeklinde belirtildiği ancak “Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Başkanı” olarak isminin terör örgütü propagandası suçuna konu video paylaşımında yazıldığı vurgulandı.

Fincancı’nın hekimlik kimliği açısından ulusal ve uluslararası boyutta yayın yapan örgütle irtibatlı haber kanalında yine propaganda suçunun illegal faaliyetlerinin legal bir sıfata haiz bir tabip kişi üzerinden sözde kimyasal silahlar kullanıldığı iddiası ile sözde ana haber canlı yayınında tartışarak PKK silahlı terör örgütü üyelerinin silahlı eylemlerinin meşru göstermeye çalıştığı da vurgulandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir