PKK’nın dernekleri CHP’nin korumasında! DİAYDER’den sonra GÖÇİZDER’den de CHP’liler çıktı

Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın talimatıyla kurulan PKK'nın sözde Diyanet örgütlenmesi DİAYDER'den sonra PKK'nın finans kaynağı GÖÇİZDER'e de operasyon yapıldı. Türk askerine kurşun sıkan hain terör örgütüne eleman ve para gönderen iki derneğin de CHP ile ilişkileri Atatürk'ün partisinin düştüğü durumu gözler önüne seriyor.

featured

PKK-KCK yapılanmasının en tehlikeli unsurlarından olan Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın telkin ve yönlendirmeleriyle alternatif “Kürt Diyanet İşleri” olarak kurulmuştu. Derneğin İBB ile olan ilişkileri ise son zamanlarda siyaset dünyasını karıştırmıştı.

İBB’DE GASSAL OLARAK İŞE ALINMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada PKK bağlantılı DİAYDER üyesi 23 kişi hakkında dava açılmıştı. Savcılığın soruşturmasında, sözde hocaların dernek mescidinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı Kürt vatandaşları cihada çağırdığı, PKK’nın sözde hocalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) gassal olarak işe alındığı ortaya çıkmıştı.

Ayrıca sözde derneğin üyelerine ve PKK’lı militanların ailelerine İBB tarafından yardım kartları dağıtıldığı da ortaya çıkmıştı.

PKK’nın paralel diyanet yapılanması DİAYDER davası başlıyor! İddianamede İBB için şok iddialar…

GÖÇİZDER’DEN DE CHP ÇIKTI

PKK/KCK yapılanmasının bir başka derneği GÖÇİZDER’den de CHP’li isimler çıktı.

İstanbul merkezli 5 ilde, terör örgütü PKK’nın amaç ve hedefleri doğrultusunda faaliyet gösterdiği tespit edilen GÖÇİZDER’e yönelik operasyon geçtiğimiz hafta başlamıştı. Sözde derneğin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan göçlerin sözde devletin baskısı sonucu meydana geldiği izlenimi vererek göç eden ailelerin yanında olduğu izlenimiyle örgüte dâhil etmeye çalıştıkları ortaya çıktı.

ASIL AMAÇ PKK’YA ELEMAN DEVŞİRMEK

Avrupa Birliği tarafından yüksek meblağlarla fonlanan örgütün, özellikle dağda çocuklarını kaybetmiş ailelere (DEĞER) yönelik yürüttüğü faaliyetleri mercek altına alındı. Göç İzleme Derneği’nin asıl amacının PKK/KCK terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden yaşanan göçlerin sözde Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından yapılan baskı ve zulümler nedeniyle olduğunu savundukları belirlendi.

Göç eden aileleri sözde yardım ve dayanışma adı altında devlet aleyhine kışkırtan, ayrıca örgütün göç eden ailelerinin yanında olduğu imajı vererek örgüte bağlılığını arttırmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Örgütün asıl amacı ise bu faaliyetlerle Türkiye’yi uluslararası arenada zor duruma düşürmek.

AB FONLARINI ALIP KANDİL’E GÖNDERMİŞLER

Avrupa Birliği tarafından yüksek meblağlarla fonlanan örgütün, özellikle dağda çocuklarını kaybetmiş ailelere (DEĞER) yönelik yürüttüğü faaliyetleri mercek altına alındı. Göç İzleme Derneği’nin asıl amacının PKK/KCK terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden yaşanan göçlerin sözde Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından yapılan baskı ve zulümler nedeniyle olduğunu savundukları belirlendi.

Dernek PKK/KCK terör örgütü Avrupa çatı yapılanması Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) baskısı ile Türkiye’de faaliyete geçirmek üzeri sundukları sözde projelerin Avrupa Birliğince kabul gördüğü ve belirtilen derneğe bu projelerde kullanılmak üzere yüksek meblağlarda döviz yardımında bulunulduğu saptanan deliller arasında yer aldı.

2.2 MİLYON LİRALIK FONU ÖRGÜTE AKTARDILAR

Savcılığın derneğin, 2018 yılından itibaren Avrupa Birliği fonlarından hibe alabilmek için göç konularını esas alan çok sayıda Avrupa birliği projesi hazırladıklarını, Avrupa Birliği fonları kapsamında 2018 yılında 320 bin Euro (o dönemki kurla 1 milyon 936 bin lira), 2019 yılında 350 bin lira hibe aldıklarını belirledi. Toplamda 2 milyon 286 bin lira hibe alan derneğin, daha sonra 350 bin Euro hibe alınması planlandığı, fonların kadrolu örgüt mensuplarına aktarıldığı saptandı.

Avrupa Birliğinden gelen fonların ise kadrolu örgüt mensupları olarak tabir edilen deneyimli örgüt mensuplarının finansmanında kullandığı eylem ve etkinliklerde kullanılan materyallerin maliyesinin bu kanaldan sağlandığı belirlendi.

DİAYDER ile olan ilişkileri deşifre olan CHP’nin şimdi de GÖÇİZDER ile olan ilişkileri gündeme bomba gibi düşecek. PKK’nın finans ve eleman kaynağı olan GÖÇİZDER’in Şirinevler’de bulunan dernek merkezini CHP’li pek çok isim ziyaret etmiş.

Onlardan biri de CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan.

PKK’ya para ve eleman sağlayan sözde derneğin Şirinevler’de bulunan merkezini ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan “Göç İzleme Derneği, ulusal sınırlar içinde göçten etkilenen yurttaşlarımızın temel haklarını savunmanın yanı sıra ulusal sınırları aşan mülteciler konusunda da çalışmalar yapmakta” ifadeleriyle sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarda tutuklanan PKK’lı isimlerle toplantı yaparken görülüyor.

SEZGİN TANRIKULU DA SAHİP ÇIKMIŞTI

PKK terör örgütünün sözde derneği DİAYDER gibi GÖÇİZDER’e yapılan operasyona da terör örgütü uzantısı HDP’den sonra ikinci ses yükselten parti CHP oldu.

Yapılan operasyondan rahatsız olan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu  Twitter’dan yaptığı açıklama ile teröristlere yardım yaptığı tespit edilen GÖÇİZDER’e sahip çıkarak, devlete nefret kustu.

Tanrıkulu, PKK’lılara para aktaran GÖÇİZDER’i ”muhalif”miş gibi yutturmaya çalışarak, terör örgütünün yöntemiyle provokasyon yapmaya kalkıştı.

İşte Tanrıkulu’nun Twitter’dan yaptığı o skandal açıklamalar:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir