Türkiye’de uydurulan ‘Pique, Shakira’yı Gavi’nin annesiyle aldattı’ haberi İspanya’yı karıştırdı

Türkiye'de uydurulan La Liga devi Barcelona'da top koşturan Gerard Pique'nin, 12 yıllık sevgilisi Shakira’yı takım arkadaşı Gavi’nin annesiyle aldattığı iddiası Türk medyasında geniş yer buldu. Olayla ilgili İngilizce tweetlerin atılmasıyla iddia İspanya'ya kadar ulaştı.

featured

Latin Amerikalı ünlü şarkıcı Shakira ile Barcelona’nın kaptanı Gerard Pique’nin evliliğinde kara bulutlar dolaşıyor. Bir İspanyol gazetesine göre ünlü çift boşanıyor; çünkü Shakira, kocası Pique’nin kendisini aldattığını saptamış. Buraya kadar küresel ölçekte bir magazin haberi. Doğru mu, değil mi, birkaç güne ortaya çıkar. Ama haberin devamı Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor.

Çünkü ilk olarak Türkiyeli bir Twitter kullanıcısı tarafından ortaya atılan bir iddia var: Buna göre Pique, eşini takım arkadaşlarından birinin annesiyle aldatmıştı. Bu iddianın hiçbir temeli yok; Türk kullanıcının iddiayı doğrulama imkanı da yok. Ama Türkçe atılan bu Tweet Türkiye’de kaldı, kimse çok önemsemedi. Ta ki, bir başka Türk kullanıcı aynı “bilgi”yi bu kez İngilizce olarak yazıp Twitter’da dolaşıma sokana kadar. Nasıl olduysa İspanya’da birileri bu Tweet’i gördü ve ülke birden karıştı, binlerce İspanyol Twitter kullanıcısı bu temelsiz bilgiyi paylaştı.

Pique’nin Shakira’yı aldattığı kadın, takım arkadaşı Gavi’nin annesi çıktı!

Barcelona kulübü resmi açıklama yapıp haberi yalanlamak zorunda kaldı. Sadece bu kadar da değil, Türkiye’de bazı haber siteleri de aynı Türk kullanıcının Tweetini kaynak olarak alıp başka hiçbir yerden doğrulama ihtiyacı duymadan konuyu “haber” haline getirdiler.

“AS Marca”nın ardından 120 bin takipçili “Le Marke Sports” aynı iddiayı duyuran bir paylaşım yaptı. Haberin sosyal medyada yayılmasının ardından Pique’nin Shakira’yı Barcelona’dan takım arkadaşı olan 17 yaşındaki Gavi’nin annesi ile aldattığı iddia edildi.

Türkiye’de yayılan bu iddiaların ardından Youtube videolarıyla tanınan gazeteci Melih Esat Açıl, Twitter hesabından iddiayı İngilizce olarak dillendiren bir paylaşım yaptı. Açıl da paylaşımında iddianın kaynağı olarak “El Periosico”yu gösterdi. Ancak İspanya’da böyle bir medya organı yok. Açıl’ın iddiaları İspanya sosyal medyasında da yayılmaya başladı.

7 binden fazla Twitter kullanıcısı Açıl’ın paylaşımını alıntıladı ve alıntılayanların önemli bir bölümü İspanyalılardı. İspanya’da yayın yapan haber siteleri, iddiayı Açıl’ın olmayan bir İspanya medya organını kaynak göstererek yaptığı paylaşıma dayandırarak haberleştirmeye başladı. Gavi’nin annesiyle ilgili iddia bu şekilde yayılırken bazı İspanyalı Twitter kullanıcıları da Açıl’a iddianın doğru olmadığını söyleyen mesajlar attı.

İddiaların nereye kadar gideceği merak konusu…

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir