Pingsiz bir Türkiye ne demek? Sosyal medyada kampanya: Ping düşürülsün, internet hızlansın!

featured

Sosyal medya kullanıcıları internet hızının düşmesi ile birlikte Twitter’da tag çalışması başlattı. Kullanıcılar #PingsizBirTürkiye etiketiyle tepki gösterdi. Peki ping nedir, internet hızını nasıl etkiler?

PİNG SEVİYESİ NEDİR?

Bilgisayar ile karşı sunucu arasındaki verinin iletilmesi sırasında geçen süreye ping denir. Örneğin; oyun esnasında ping’inizin 30 olması, bilgisayardan çıkan verinin karşı sunucuya 30 milisaniyede ulaşmasıdır. Kısaca, bağlantının gecikme süresine ping denir. Sunucunun ulaşılabilir durumunu ve cevap süresini ölçmek için kullanılır.

PİNG SEVİYESİ NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Öncelikle, bir çevrimiçi oyuna giriş yapmadan önce bilgisayarınızın arkaplanda herhangi bir işlem için internetinizi kullanmadığına emin olun. Çünkü indirme ve gönderme işlemleri sırasında kullanılan internet bağlantısının önceliği yalnızca oyun içerisinde verilen komutları sunucuya iletmek olmayacaktır. Aynı anda birden fazla işlem, veri paketlerinin sunuculara olan yolculuğundaki trafiği artırabilir.

Bazı çevrimiçi oyunlarda kullanıcıya sunucu(server) seçme şansı tanınmaktadır. Eğer böyle bir seçeneğe sahipseniz, bulunduğunuz konuma en yakın ya da en az meşgul olan sunucuyu seçmeniz, daha az gecikme süresine sahip olmanızı sağlayacaktır. Kullanılan bağlantı türleri de ping oranını ciddi miktarda etkiler.

Işık hızına yakın hızlarda veri iletimi gerçekleştirmesi mümkün olduğundan, fiberoptik bağlantı türünü tercih etmek, ping süresi kısaltmak için oldukça etkili bir çözümdür. Kablolu bağlantıların, Wi-Fi gibi kablosuz bağlantılara oranla çok daha iyi bir performans sunması kolaylıkla çözümlenebilir bir konudur. Eğer Wi-Fi üzerinden kullanım gerçekleştiriyorsanız, modeminizden bilgisayarınıza bağlayacağınız bir ethernet kablosu sayesinde bağlantı türünüzü kolaylıkla kablolu bağlantıya dönüştürebilirsiniz.

Ethernet kablosu sayesinde modeminizdeki interneti, daha sağlıklı ve doğrudan biçimde cihazınıza aktararak ping süresini dikkate değer bir miktarda düşürebilirsiniz. Kablolu bağlantılar aynı zamanda ping değerlerinin kısa süre içerisinde çok fazla dalgalanmasının da önüne geçerek, daha akıcı bir kullanım deneyimi sunacaktır.

kaynak:webcocam/ hürriyet

Tepkiler büyük

Sosyal medyada kullanıcılar ping’in yüksek olmasına büyük tepki gösteriyor.

İşte dün geceden beri gelmeye devam eden tepkilerden bazıları:

https://twitter.com/Caner27821265/status/1352758054530539523

 

https://twitter.com/Darkwebhaber/status/1352746997049126919

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir