Pınar Gültekin’in babasına ‘davadan vazgeçin’ telefonu gitti mi? CHP’li vekiller Fatih Çekirge’ye cevap verdi!

featured

Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Fatih Çekirge, bir CHP Muğla Milletvekilinin Pınar Gültekin’in babasını arayarak davadan vazgeçmeleri konusunda teklifte bulunduğunu iddia etti.

www.gercekgundem.com‘a konuşan CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman GirginBurak ErbaySuat Özcan ve Mürsel Alban iddiaları net bir şekilde yalanlayarak ortak açıklama yapılacağını ifade etti.

Vekiller açıklamalarında CHP’li hiçbir milletvekilinin böyle bir girişim içinde bulunmayacağının altını çizdi.

www.gercekgundem.com‘un ulaştığı CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Biz de konuyu sabah okuyup öğrendik, arkadaşlarımızla kendi aramızda konuştuk. Yakın bir zamanda ortak bir açıklama yapacağız.”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban ise www.gercekgundem.com’a şu açıklamayı yaptı:

“Haberi attılar bize. Sabahtan beri yazıyorlar. Bize bu konuyla ilgili. Benim bu konuyla ne ilgim ne bilgim var. CHP içinden aradılarsa ihtimal vermiyorum. Benim 3 kızım, annem var.

Aradılarsa vicdani olarak ben kabul etmiyorum. Kimse zan altında bırakılmasın. Kimse bir an önce açıklansın.

Bizim bir whatsapp grubumuz var. Ben burada ortak açıklama yapılsın, bir araya gelinsin diye belirttim. Bazı vekillerimiz Ankara’da. Gerçek bir an önce ortaya çıksın.”

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan‘ın konuyla ilgili www.gercekgundem.com‘a yaptığı açıklama şöyle:

“Gerekli açıklamalar yapılıyor yakında yapılacak. Fatih Çekirge’nin yaptığı gibi değil. Ben kendi adıma konuşuyorum. İlgin alakam yok. Diğer arkadaşlar olduğuna da ihtimal vermiyorum. Bu konuda açıklamalar yapılıyor yapılacak. (Ortak açıklama hakkında) Çok süreceğini zannetmiyorum.”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin‘in konuyla ilgili www.gercekgundem.com‘a yaptığı değerlendirme ise şöyle:

“Böyle bir olaydan dolayı ben hiçbir milletvekilinin aileyi aradığına inanmıyorum. O açıklama mutlaka yapılacak, Genel merkezle de görüşüyoruz. Ama o açıklama mutlaka yapılır ben hiçbir milletvekili arkadaşın aradığına ihtimal vermiyorum hepimiz insanız.

Biz elbette nerede kadın cinayeti var. Davasına cenazesine gidiyoruz. Aileye başsağlığı diliyoruz, İstanbul sözleşmesi mücadelesi veriyoruz.

Her zaman ailenin yanında olmuşuzdur. Dayanışma ve hukuki destek açısından  hep mağdur ailelerin yanında olduk. Kimsenin arayacağına ihtimal vermiyorum. Taziye için aradık diye bu tarz laflar üretilmiyordur.
Gereken şeyi söyledik. Böyle bir şeyi hiçbir milletvekilimiz yapmaz. Bırakın hiçbir milletvekili hiçbir insan yapmaz.”

Gerçek Gündem’in “Peki bu haberlerin kaynağı sizce nedir?” sorusuna da yanıt veren Girgin; “Biz bilmiyoruz, ama araştırıyoruz. Kadın cinayetleri olduğunda taziye için arayıp cenazeye gittiğimiz için bunlar üretiliyor olamaz herhalde.” dedi”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir