Pete Buttigieg, Biden’ın kabinesinde ilk eşcinsel bakan olacak

featured

ABD basınında yer alan haberlere göre Biden, başkanlık yarışından çekilen ve kendisine destek veren eski South Bend Belediye Başkanı Pete Buttigieg’i Ulaştırma Bakanlığı görevi için seçmiş durumda.

Buttigieg, ABD Senatosunda onaylanması durumunda ilk LGBTİ+ bakan olarak tarihe geçecek. Buttigieg, Amerikan tarihindeki ilk eşcinsel Başkan aday adayı ve eyalet ön seçimlerini kazanan en genç isim olmuştu.

Eşcinsel kimliğini saklamıyor

Daha önce ABD Donanması’nda istihbarat görevlisi olarak Afganistan’a giden ve 29 yaşındayken belediye başkanlığı yapan Pete Buttigieg, Amerika’da bakanlık görevine gelecek ilk eşcinsel isim olarak tarihe geçecek. Özellikle eşcinseller tarafından oldukça desteklendiği gözlenen Pete Buttigieg’ın, 30 yaşındaki öğretmen Chasten Glezman ile evli olduğu biliniyor. Oxford Üniversitesi ve Harvard mezunu olan Buttigieg aralarında Fransızca, İspanyolca, İtalyanca ve Arapçanın da olduğu birçok dil biliyor.

Kabinede yer almak istediği konuşulan Buttigieg, ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği görevine gelmek istiyordu. Ancak Biden, bu göreve 35 yıl boyunca ABD Dışişleri Bakanlığında kariyer diplomatı olarak görev yapan siyahi Linda Thomas Greenfield’i getireceğini duyurmuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir