Pek çok erkeğin takıntısı haline geldi! İdeal penis boyutu kaç olmalı?

featured

Erkeklerin büyük bir kısmı, penisinin boyu ve kalınlığının partnerini tatmin etmede yeterli olup olmadığı konusunda endişe duyar. Bu, genellikle öz güven sorunlarına yol açsa da aslında oldukça yersiz bir endişedir. Bir kadının cinsel organının uyarılması için sertleşmiş bir penisin oraya ulaşması gerekir. Kadın orgazmında klitoris adlı vajenin ön tarafında penise karşılık gelen organ çok önemlidir. Uyarılmanın büyük çoğunluğu bu kısmın erkek cinsel organına değmesi ile gerçekleşir. Bunun yanında üretra adlı dış idrar yolu ve vajinanın diğer bölümleri önem arz eder.

Sonuç olarak bu bölgenin uyarılması için ideal bir penis boyu gerekir. Bunun için normal standartlardaki eşler için sertleşmiş vaziyette 9 cm uzunluk, 8-10 cm çevre kalınlığı bir penis için yeterlidir. Ancak eşlerin kilolu olması ve cinsel organlarının etrafında yağ birikiminin çok olması durumunda cinsel birleşme için daha uzun penis boyu gerekebilir.

Oysa gerçekteki boy ortalaması çok daha kısadır. Dünya ortalamasına göre, gerilmiş ya da ereksiyon halindeki penis boyu 13,2 cm iken penis çevresi 11,6 cm’dir. Türkiye’de ise penis boyu ortalaması 12 cm civarındadır. Penis uzunluğu Doğu ve Güneydoğu Asyalılar’da en düşük iken Amerikan toplumunda en yüksektir. Ayrıca dünyadaki en uzun penis 48 cm, en kısa penis ise 0,9 cm olarak kayıtlara geçmiştir. 9-16 cm skalası dışında kalan erkeklerin oranı ise sadece %5’tir.

Araştırmalar, ereksiyon halindeki penis boyunun, inik haldeki penis boyuyla bağlantılı olmadığını da gösteriyor. Yani inik durumdayken boyu küçük olan bir penis, ereksiyon halindeyken görünenden daha büyük bir boya ulaşabilir.

PENİS BOYU KAÇ YAŞINA KADAR UZAR?

Penis boyu etnik kökene göre değişmekle birlikte yeni doğanda ortalama 3,5 cm iken erişkinde 13 cm’dir. Penis uzaması testosteron yani erkeklik hormonu kaynaklıdır. Ergenlik çağına kadar 3,5 cm’den 6,4 cm’ye kadar uzar. 18 yaşına kadar da ortalama 13 cm’ye ulaşır. Bu yaştan sonra penis boyu genellikle uzamaz.

Bazı araştırmalar, aslında penis uzunluğunun pek çok kadın için o kadar da önemli olmadığını gösteriyor. Bir çalışmada, anketi tamamlayan kadınların %77’si penis uzunluğunun önemsiz olduğunu söylerken, önemli olduğunu belirtenlerin oranı ise %21’de kaldı.

Başka bir ankette ise cinsel olarak aktif olan kadınların %45’inin, penis kalınlığının cinsel tatmin için penis uzunluğundan daha önemli olduğunu söylediği görüldü.

Gerilmiş ya da sertleşmiş penis boyunun 2,5 cm standart sapmanın altında olmasına mikropenis denir. Dünya ortalamasına göre 9,5 cm alt sınır kabul edildiği için, gerilmiş penis boyu 7 cm’nin altında olanlar için tedavi gerekir.

Hormon tedavisi, ameliyat ve bazı teknikler çok küçük bir penisin boyunu artırabilir. Fakat bu tedavilerin bazı risklerinin olduğu bilinmelidir.  Uzmanlar, penis uzatma ameliyatı yaptırmak isteyen erkeklerin sayısının çok fazla olduğunu ve büyük bir bölümünün aslında ortalama boyda bir penise sahip olduklarını belirtiyorlar.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir