Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu hizmete girdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Pendik Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı hizmete girdi.

featured

Pendik – Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunda sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulaşıma nefes aldıracak olan Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunun açılış töreninde yapmış olduğu konuşmasının ardından metro İstanbulluların hizmetine girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik – Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açılış töreninde yaptığı açıklamalarda şu ifadelerde bulundu:

“Önümüzdeki birkaç ay içinde şu an devam eden yatırımlar da tamamlandığında bu hattı İstanbul Havalimanı’na kadar ulaştıracağız. Bugünkü açılışta İstanbul’daki raylı sistem ağının uzunluğunu 270 km’nin üzerine çıkarıyoruz. Halen inşası süren projelerle bu rakam 366 km’yi geçecektir. Türkiye genelindeki 811 km’lik şehirici raylı sistemin 312 km’si de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmiştir. Şu an inşası süren 185 km’lik raylı sistemle bu rakam daha da artacak.”

Hattın işletmeye alınması ile Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 10 dakika, İstanbul Anadolu Adliyesi-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 12 dakika, Kadıköy-Fevzi Çakmak (Hastane) arası seyahat süresi 42 dakika, Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 50 dakika oldu.

AKTARMA NOKTALARI

Ünalan durağından metrobüse, Ayrılık Çeşmesi durağından Marmaray’a, Kadıköy durağından ise vapurlara geçiş yapılabilecek.

10 DAKİKA SÜRECEK

Hattın işletmeye alınması ile Tavşantepe – Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 10 dakika, İstanbul Anadolu Adliyesi – Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 12 dakika, Kadıköy – Fevzi Çakmak (Hastane) arası seyahat süresi 42 dakika, Çamlıca – Kurtköy arası seyahat süresi 45 dakika, Çamlıca – Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 48 dakika, Kadıköy – Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 50 dakika oldu.

M4 Kadıköy – Tavşantepe metro hattı, Fevzi Çakmak istasyonunda, M10 Pendik – Sabiha Gökçen Havalimanı hattı ile birleşti.

Böylece duraklar şu şekilde oldu:

– Kadıköy
– Ayrılık Çeşmesi
– Acıbadem
– Ünalan
– Göztepe
– Yenisahra
– Kozyatağı
– Bostancı
– Küçükyalı
– Maltepe
– Huzurevi
– Gülsuyu
– Esenkent
– Hastane Adliye
– Soğanlık
– Kartal
– Yakacık Adnan Kahveci
– Pendik
– Tavşantepe
– Fevziçakmak Hastane
– Yayalar Şeyhli
– Kurtköy
– Sabiha Gökçen

Metro, Türkiye’nin 3., Avrupa’nın 8. en yoğun havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı’na raylı sistem bağlantısı sağlayarak bu alana ulaşımda kolaylık sağlayacak.

7 HATTA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İstanbul’da an itibariyla Gayrettepe – Kağıthane – Eyüpsultan – İstanbul Havalimanı, Başakşehir – Çam Sakura – Kayaşehir, Halkalı – Başakşehir -Arnavutköy – İstanbul Havalimanı, Altunizade – Ferah Mahallesi – Çamlıca Camii – Bosna Bulvarı Raylı Sistem Projesi, Kazlıçeşme – Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Bakırköy – Bahçelievler – Güngören – Kirazlı Metro Hattı ile açılışı bugün yapılacak olan Pendik – Tavşantepe – Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın da dâhil olduğu, 103,3 km’lik 7 hatta çalışmalar devam ediyor.

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu pazar günü açılacak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir