Fuhuş ve adam öldürme gibi suçlardan Türkiye’ye giriş yasağını kaldırdığını iddia eden dolandırıcı şirkete baskın

İnternet sitesinde "Fuhuş, adam öldürme gibi suçlardan Türkiye'ye giriş yasağı konanların yasaklarını kaldırma" vaadinde bulunan Göç İkamet Danışmanlık adlı şirket, İstanbul'da elektrik direklerine ilan asmıştı. Şirkete bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Başkanlığı’na bağlı ekipler operasyon düzenledi.

featured

”Fuhuş ve adam öldürmek” gibi suçlara karışan yabancılar hakkındaki deport kararını kaldırıp, ikamet izni çıkardıkları iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan operasyonda çok sayıda belge ve döküman ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Başkanlığı’na bağlı ekipler, sosyal medyada yayınlanan paylaşım ve sokak direklerine asılan afişlerin ardından harekete geçti.

YABANCILARIN DEPORT KARARINI KALDIRMA VAADİ

”Göç İkamet Danışmanlık” adındaki şirket, suça karışmış yabancıların deport kararını kaldırıp, sözde ikamet izni verme vaadinde bulundu.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Başkanlığı’na bağlı bir ekip, Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan uzmanlarla birlikte Pendik’teki şirkette incelemelerde bulundu.

Ekiplerin araması sonucu, pek çok evrak ve doküman ele geçirildi.

Söz konusu şirket, Pendik Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından dolayı mühürlendi.

Konu ile ilgili 2 şüpheli, yakalanarak gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir