Pençe Kılıç Harekatından ilk görüntüler! Mehmetçik vurdu, teröristlerin inleri başlarına yıkıldı

Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü YPG/PKK hedeflerine başlatılan hava harekatından ilk görüntüler Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter sayfasından paylaşıldı. Paylaşıma, "Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor" notu düşüldü...

featured

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü YPG/ PKK hedeflerine yönelik Pençe Kılıç Harekatı başlatıldı.

MSB, TERÖR HEDEFLERİNİN VURULDUĞU ANLARI PAYLAŞTI

Operasyondan ilk görüntüler Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı. Terör yuvalarının vurulduğu anların yer aldığı görüntüler için “Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor” ifadeleri kullanıldı.

“ÜLKEMİZE SALDIRILARDA ÜS OLARAK KULLANILAN BÖLGELER HEDEF ALINDI”

Operasyonla ilgili Milli Savunma Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘’PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek; Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI icra edilmiştir.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir