Pençe Kartal-2 Harekatı’ndan hiçbir yerde görmediğiniz fotoğraflar…

featured

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar‘ın 4 gün süren Pence Kartal-2 Harekatı’na dair yaptığı açıklamada operasyonları ‘son derece özel ve kritik bir harekat’ olarak nitelendirdi. 48 teröristin öldürüldüğünü, 2 teröristin sağ ele geçirildiğini, bölgenin büyük ölçüde terör örgütü mensuplarından temizlendiğini belirtti ve Operasyon tamamlandı. Kara ve hava unsurlarımız üslerine, kışlalarına güvenle döndü’ ifadelerini kullandı.

 

işte Pençe Kartal-2 Harekatı‘ndan özel görüntüler…

 

 

HULUSİ AKAR 13 VATANDAŞIMIZIN ŞEHİT OLDUĞU HABERİNİ VERMİŞTİ

 

 

 

Uzun bir hazırlık ve planlama sürecinin ardından model araziler ve tesisler yapılaran Türk Silahlı Kuvvetleri  yoğun bir çalışma sürecine girdi. 10 Şubat 02.55’te 41 uçak Irak’ın kuzeyi Gara’ya havalandı.

 

 

 

İhbar kontrol uçağı, tanker uçağı ve SİHA’lar da operasyonun parçası oldu. Aynı zamanda karadan da Mehmetçik bölgeye doğru yola çıktı.

 

Operasyonun kilit noktalarından birisi olan, istihbarat bilgisi üzerine mağaraya ulaşan Mehmetçik karadan oraya girmeye çalıştı. Bu mağarada yıllar önce terör örgütünün sivilleri kaçırdığı ve alıkoyduğu istihbaratına ulaşıldı.

 

Söz konusunu operasyonun düzenlendiği mağaranın başlıca özellikleri, 3 giriş, 9 oda ve 7 tane demir kapıdan oluşması. Zikzakların olduğu belirlenen mağada bazı noktaların 1 metre 20 santimetre olduğu, insanların sadece sürünerek girebildiği görüldü.

 

Operasyonun 3. gününde kaçmaya çalışan PKK’lı terörist TSK tarafından yakalandı. 4. gün bir PKK’lı daha yakalandı. Yakalanan bu teröristlerden mağara içerisinde 8 teröristin daha olduğu bilgisine ulaştıldı.

 

48 terörist ölü, 2’si sağ ele geçirildi. Özel kuvvetler model arazi dahil yoğun bir eğitim faaliyeti icra etti.

 

 

Hava kuvvetleri terör hedeflerini nokta atışıyla vurdu.

 

 

 

Pençe Kartal-2 Harekatı ile YPG/PKK’ye ağır darbe vuruldu. Tanker uçakları görevi başarıyla tamamladı. 4 günlük operasyon sürecinde sürekli olarak ikmal yapıldı.

 

 

 

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir