Pastane poğaçası tarifi: Puf puf pastane poğaçasının sırrı nedir? Pastane poğaçası nasıl yapılır?

Kahvaltı sofralarında ya da hızlı kahvaltılarda hepimizin bayıla bayıla yediği puf puf poğaçaları artık pastaneden almanıza gerek kalmadı. Haberimizde sizler için özenle tarifini paylaştığımız pastane usulü puf puf poğaça tarifi ile pastaneler bile sizi kıskanacak...

featured

Sıcacık ve puf puf pastane poğaçasına bayılıyoruz ama evinizde yaptığınız yiyeceklere daha çok güveniyorsanız hakiki pastane poğaçası için harika bir tarifimiz var. Kabarıp yumuşacık olan bu pastane poğaçaları, mahlep ile tatlandırılarak mutfağınızın güvencesinde kahvaltı sofralarını süsler. Peki hakiki pastane poğaçası nasıl yapılır?

pastane poğaçası tarifi mayalı

PASTANE POĞAÇASI KAÇ KALORİ?

Pastane poğaçalarının yağ oranı oldukça yüksektir. Ortala bir pastane poğaçasının kalorisi 235 kcal’dır. Ayrıca poğaça yediğiniz de çabuk acıkacağınızı da unutmayın.

pastane poğaçası kaç kalori

PASTANE POĞAÇASI MALZEMELERİ

2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)

1 çay bardağı yoğurt

1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

Yarım paket tereyağı veya margarin

1 paket instant maya

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

5.5 su bardağı un

İçi için:

Rendelenmiş kaşar peyniri

pastane poğaçası neden yumuşak oluyor

PASTANE POĞAÇASI NASIL YAPILIR?

Ilık süt ile mayayı açın yani karıştırın. Tüm malzemeleriniz oda sıcaklığında olmalıdır. Sıvıyağ ekleyip karıştırmayı sürdürün. 1 yumurta, mahlep, şeker, tuz ve unu ekleyip yoğurun. Hamurunuz yumuşak olacak o nedenle unu azar azar ekleyin. Hamurunuzun yoğrulma işlemi bitince 1 saat kabarması için dinlenmeye bırakın.

pastane poğaçası orjinal

Hamurunuz bir saatin sonunda 2 katı kadar kabarmış olmalı. Hamurunuz kabarınca yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yuvarlak şekiller vererek dizin. 10 dakika tepside bekletip biraz daha kabardıktan sonra Üzerine bir yumurta sarısını sürün. Fırında üzeri kızarıp biraz daha kabaracak. Şekil verirken poğaçaların arasında boşlukları buna göre ayarlayın. Poğaçanızı sıcak sıcak ikram edebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir